Ned31052020

Posljednje izmjene11:15:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal Zimska služba radi punom parom

Zimska služba radi punom parom

ralica

Grad Lepoglava kao i svake godine organizira zimsko čišćenje koje uključuje uređenje prometnica i održavanje tih istih do nivoa da građani mogu normalno prometovati u ovim zimskim uvjetima.

Isključivo se čiste nerazvrstane ceste, ulice i nogostupi, a i ove godine poslove zimske službe obavlja tvrtka Lomi d.o.o. iz Višnjice, koja je po javnom natječaju preuzela te poslove na slijedeće 4 godine. Tvrtka je tako ove godine u svoju "zimsku" infrastrukturu uključila oko 10 – tak novih strojeva i 12 ljudi koji su aktivno uključeni u rad te zimske službe.

- Mi smo kao i obično zimsko čišćenje podijelili na tri glavna prioriteta gdje je sveukupno za ovu godinu za čišćenje predviđeno oko 126 km cesta, ulica, nogostupa i parkirališta. – objasnio je Boris Žulić. Ulice, nogostupi i ceste unutar prvog prioriteta namjeravaju se počistiti odmah nakon nastupanja padalina snijega većih od 5 cm, koje bi se trebale očistiti u roku 8 sati od prestanka padalina. Unutar prvog prioriteta nalazi se 10 km cesta i ulica te 11 km nogostupa. Vremenski period drugog prioriteta iznosi 24 sata od prestanka padalina i obuhvaća ukupno 86 km cesta, ulica i nogostupa, a treći prioritet obuhvaća 17 km cesta i ulica koje se moraju očistiti 36 sati od prestanka padalina.

- To su nekakvi normativi koje smo si posložili na način da izvršioc tih radova može kvalitetno i vremenski odraditi svoj dio posla. Prvi prioritet nam je posebno važan jer obuhvaća prilaze ispred škola, dječjeg vrtića, ambulante i ostalih javnih ustanova. Za ove radove proračunom je predviđeno oko 240.000,00 kuna jer svake godine ima sve više ulica za održavanje. – zaključio je Žulić.

Ako vas zanima koji prioritet obuhvaća vašu ulicu, informacije možete dobiti u komunalnom odjelu grada Lepoglave kod Borisa Žulića na broj 770 - 423 ili Dalibora Husnjaka na 770 - 306.