Pon25052020

Posljednje izmjene06:22:37 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal Zimska služba spremna za sezonu

Zimska služba spremna za sezonu

ralica

Sudeći prema informacijama rečenim na operativnom sastanku o održavanju javnih cesta u zimskom periodu, održanom u prostorima Varaždinske županije, "zimska služba" je spremna za intervencije tijekom nadolazeće snježne sezone.

Održavanje 60 kilometara autocesta u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji povjereno je Hrvatskim autocestama, brigu o 210 kilometara cesta državnog ranga koliko ih je na županijskom području vode Hrvatske ceste, dok Županijska uprava za ceste brine o održavanju ukupno 942 kilometra županijskih i lokalnih prometnica. Za potrebe zimskih služba osigurano je pet i pol tona soli. Prema već ustaljenoj praksi ceste će se čistiti prema unaprijed utvrđenim prioritetima.

Svi sudionici sastanka potvrdili su da će ceste biti prohodne, no i istaknuli da će se vozači ubuduće morati navinuti na nešto niži standard zimskog održavanja, onakav kakav je u Europskoj uniji. To znači da će ceste biti čišćene, no da održavanje cesta ne znači posve čistu prometnicu, već onu kojom se može proći uz propisanu i obveznu zimsku opremu.

Što se pak lepoglavskog područja tiče, LOMI d.o.o., tvrtka koja je zadužena za lokalne ceste također je u pripremi za nadolazeću sezonu. Prema riječima direktora Milana Lončareka, mehanizacija je potpuno spremna, a u posljednjoj su fazi i s nabavkom dodatne količine pijeska i soli. Bilo kako bilo, službe su spremne za brze intervencije.