Sri20102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal PROJEKT Širokopojasni internet za cijelu Lepoglavu

PROJEKT Širokopojasni internet za cijelu Lepoglavu


Gradovi Lepoglava i Ivanec te općine Bednja i Klenovnik pokreću zajednički projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu. S tim u svezi, u Varaždinu je, u nazočnosti župana Varaždinske županij, održan sastanak predstavnika navedenih gradova i općina, konzultanata i struke na kojem se razgovaralo o mogućnostima realizacije navedenog projekta.


- Projekt je baziran na konceptu korištenja EU sredstava iz strukturnih fondova za lokalne zajednice u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja u takvu infrastrukturu, a koja će biti na usluzi građanima, javnim ustanovama i gospodarstvenicima – pojasnio je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je sastanku nazočio ispred Grada Lepoglave.

Uoči sastanka potpisana je suradnja navedenih gradova i općina te Varaždinske županije o sudjelovanju na navedenom projektu.
- Danas je jedna od poluga gospodarskog rasta i informatičko-informacijska infrastruktura koju moramo razvijati danas da bismo bili konkurentni sutra. Drago mi je da Lepoglava na vrijeme kreće s ovom pričom – istaknuo je tom prigodom Kovač.

Koje su mogućnosti širokopojasnog interneta građani Lepoglave moći će se uskoro uvjeriti u zgradi gradske uprave gdje će biti postavljena info-točka spojena na širokopojasnu internetsku vezu koja se već proteže djelom Lepoglave.