Ned09082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Komunal SANACIJA KLIZIŠTA Hrvatske vode sufinancirat će izradu projektne dokumentacije za sanaciju triju klizišta na području Grada Lepoglave

SANACIJA KLIZIŠTA Hrvatske vode sufinancirat će izradu projektne dokumentacije za sanaciju triju klizišta na području Grada Lepoglave


Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić potpisao je u utorak, 2. srpnja u Zagrebu ugovor s Hrvatskim vodama o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za sanaciju triju klizišta na području Grada Lepoglave. Temeljem ugovora Hrvatske vode će za projekt izrade dokumentacije vrijedan 210.000 kuna osigurati 65 % sredstava, dok će preostalih 35 % financirati Grad Lepoglava.

- Sred Hrvatskih voda financirat ćemo izradu projektne dokumentacije za sanaciju triju klizišta: Ves - Tranjaki, Zlogonje - Zolmani i Lepoglava – Gorica. Izrada dokumentacije je stvima dobivenim odpreduvjet da se idućih godina krene sa sanacijom tih klizišta. Vrijednost radova sanacije je 3.5 milijuna kuna – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Svečanost potpisivanja ugovora sa županima, gradonačelnicima i načelnicima održana je u Hrvatskim vodama u Zagrebu. Nazočili su joj ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislava Ćorića i potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. Ugovore je sa županima, gradonačelnicima i načelnicima potpisao generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.