Pon28092020

Posljednje izmjene10:27:00 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poduzetništvo Video: Projekti Projektno-razvojnog ureda

Video: Projekti Projektno-razvojnog ureda

emil12

U Lepoglavi je do sada zahvaljujući sredstvima iz europskih fondova provedeno pet projekata, a realizacija šestog je u tijeku. Stoga je s razlogom 2010. godina označena kao godina projekata. U sličnom je tonu nastavljeno i u tekućoj godini, za što se pobrinuo Projektno-razvojni ured Grada Lepoglave.

Projektno-razvojni ured grada Lepoglave zadužen je za izradu projektne dokumentacije i kandidiranje projekata prema domaćim i europskim fondovima, točnije za provedbu cijelog projektnog ciklusa. U tekućoj je godini većina projekata uglavnom aplicirana prema domaćim fondovima, otvorenim natječajima u ministarstvima i Hrvatskoj turističkoj zajednici. Sve ide po planu i kad je u pitanju lokalno-akcijska grupa Sjeverozapad koja obuhvaća jedanaest općina i gradova ovog dijela Hrvatske.

Većina projekata Projektno-razvojnog ureda usmjerena je na komunalno uređenje i infrastrukturu, razvoj turizma i gospodarstva te poboljšanje kvalitete života u Lepoglavi, a do kraja godina započet će i izrada plana daljnjeg razvoja grada.

Isto tako, polako počinje priprema projekata koji će biti aplicirani prema natječajima koji će biti otvoreni ulaskom u Europsku uniju. Njih će tada biti manje ali će na raspolaganju biti više sredstava, a sami će projekti iziskivati puno više vremena i pripreme. No obzirom da Lepoglava koja iza sebe ima nekoliko projekta realiziranih sredstvima Europske unije, ulazak u najveću europsku integraciju lepoglavski Projektno-razvojni ured  neće dočekati nespreman.