Uto26052020

Posljednje izmjene03:58:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poduzetništvo I naši projekti u Županijskoj bazi

I naši projekti u Županijskoj bazi

baza-projekata

Župan Predrag Štromar u petak 29. listopada održao je radni sastanak s predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja Varaždinske županije na kojem je predstavljena jedinstvena aplikacija baze projekata za korištenje sredstava iz Kohezijskog i Strukturnih fondova. U bazi je trenutno 376 projektnih ideja u različitim fazama pripremljenosti, a ukupna vrijednost projekata je 514 milijuna eura.

Riječ je aplikaciji koju su zajednički izradile Varaždinska županija i Agencija za razvoj Varaždinske županije s ciljem omogućavanja gradovima i općinama da prijavljuju projektne ideje. Kreiranjem ove baze postiže se inkluzivnost svih dionika i transparentnost u kreiranju politike regionalnog razvoja Varaždinske županije, u kojoj administrativne jedinice lokalne samouprave - koje najbolje znaju stanje na svom području - određuju prioritete razvoja svojih zajednica. Temeljni strateški dokumenti s kojim baza mora biti usklađena su Nacionalni strateški referentni okvir, Strategija regionalnog razvoja RH i operativni programi.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije Alen Leverić naglasio je kako se radi o jedinstvenom sustavu punjenja ove baze podataka, što znači da svaka općina i grad sam prijavljuje svoje projektne ideje putem korisničkog imena i lozinke koje su dobili, a ujedno ima uvid u projekte ostalih gradova i općina. U spomenutoj bazi nalaze se i lepoglavski projekti.

Istu aktivnost grad Lepoglava započeo je početkom listopada u sklopu svog projektno razvojnog ureda koji trenutno formira širi radni tim za kreiranje projekata i popunjava svoju bazu projekata. Lepoglava trenutno, prema evidenciji projeknog ureda ne skriva ambicije i ima dobre projekte u svim sferama razvoja, od kulture, turizma, gospodarstva do civilnog društva. Većina projektnih ideja u visokoj je fazi pripreme ili realizacije, a svi gospodarski i subjekti iz domene civilnog društva pozvani su da sami predlože svoje projekte čime će dodatno obogatiti našu projektnu bazu za financiranje iz raznih natječaja.

Izvor: Varaždinska županija