Uto26052020

Posljednje izmjene03:58:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poduzetništvo U drugom valu Javnih radova novih 6 djelatnika

U drugom valu Javnih radova novih 6 djelatnika

javni-radovi-2-2010

Neočekivanim obratom u politici zapošljavanja otvorena je nova mogućnost za pokretanje drugog vala javnih radova u 2010. godini. Pružena prilika odmah je iskorištena tako da je s početkom listopada u Lepoglavi na javnim radovima zapošljeno novih 6 osoba. Ugovore su s novim djelatnicima potpisali zamjenik gradonačelnika Alojz Gredelj i direktor tvrtke TKIC d.o.o. Vladimir Ivanuša.

Grad Lepoglava na ovaj potez odlučio se ne samo zbog izrazito pozitivnih iskustava iz prethodnih godina kada je na sličnim poslovima radilo 23 ljudi već i zbog činjenice kako se u ovo recesijsko vrijeme može pomoći 6 obitelji s područja grada da žive barem malo dostojanstvenije. Potpisnici ugovora, nezaposleni koji su u evidencijama zavoda zabilježeni duže vrijeme od prvog dana mjeseca listopada počinju raditi, a slijedećih 6 mjeseci brinuti će o starijim osobama na području grada i komunalnim poslovima.

Na javnim radovima u gradu Lepoglavi nezaposlene osobe zapošljavaju Grad Lepoglava i TKIC d.o.o., a temeljem poticajnih mjera za zapošljavanje u sklopu Programa javnih radova u 2010. godini njihov rad sufinancira Vlada Repubulike Hrvatske putem Zavoda za zapošljavanje.