Uto26052020

Posljednje izmjene03:58:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poduzetništvo Lepoglava na sajmu u Klagenfurtu

Lepoglava na sajmu u Klagenfurtu

klagenfurt1

Austrijski ured za vanjsku trgovinu i Hrvatska udruga za biomasu organizirali su stručni posjet sajmu šumarstva, pilanarstva, drvnih konstrukcija, biogoriva i transporta "Holzmesse 2010" koji se održao od 26. do 29. kolovoza u austrijskom Klagenfurtu. Međunarodni sajam u Klagenfurtu jedan je od najznačajnijih europskih sajmova iz područja drvne industrije, a na njemu se ove godine predstavilo više od 450 izlagača iz raznih europskih zemalja.

Na sajamu je od 26 do 27. kolovoza  ispred Grada Lepoglave prisustvovao stručni suradnik za gospodarstvo, Damjan Županić, a cilj njegove posjete sajmu je uspostava suradnje s europskim tvrtkama u vezi s ponudom usluga u pripremi projekata i rješavanju administrativne regulative vezane uz obnovljive izvore energije i kogeneraciju.

 

Zajedno s predstavnicima Zagreba, Pokupskog, Petrinje, Čakovca i Vinkovaca sudjelovao je na prezentaciji pod nazivom „Biomasa i drvogradnja u Hrvatskoj“ gdje se raspravljalo o potencijalu održivog korištenja šumske biomase-drva za ogrijev po županijama. Iz susreta se može zaključiti da austrijski investitori smatraju Hrvatsku kao mjesto dobrih investicija i ulaganja.