Uto26052020

Posljednje izmjene03:58:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poduzetništvo Video: Razvoj poduzetničke zone

Video: Razvoj poduzetničke zone

poslovna-zona-2010

Poduzetnička zona u Lepoglavi proteže se na oko 55 hektara, a komunalno se oprema i aktivira po fazama. Do sada su sagrađeni objekti na 10 parcela i dio zone je već u funkciji. Nedavno je gradska vlast započela s prodajom 18 parcela različitih veličina koje su formirane prema interesu potencijalnih ulagača. Sva zemljišta namijenjena su izgradnji objekata koji se bave proizvodnjom, a ne uslužnim djelatnostima.

Povoljan geografski smještaj Zone i cijena od samo deset eura po četvornom metru za potpuno opremljeno komunalno zemljište samo su neke od prednosti koje će poduzetnicima olakšati ulaganje. Naime, ulagače očekuju posebne pogodnosti, olakšice i potpore od strane grada i županije. Među njima je djelomično ili potpuno oslobađanje od plaćanja komunalnih naknada i poreza na tvrtku, te subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite. Uz to, Lepoglava spada u brdsko-planinsko područje, što obveznicima poreza na dobit i dohodak donosi dodatne olakšice.

Iako je prodaja zemljišta tek započela, zainteresiranih gospodarstvenika već ima. Prva izgradnja poduzetničkih objekata očekuje se već početkom slijedeće godine, dok je za početak obavljanja djelatnosti postavljen rok od dvije godine nakon što se potpiše kupoprodajni ugovor.