Uto26052020

Posljednje izmjene03:58:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poduzetništvo Mikrokrediti za poduzetnike

Mikrokrediti za poduzetnike

novac-50

Javni natječaj u okviru projekta “Lokalni projekti razvoja – Mikrokreditiranje za 2009. godinu” još je uvijek otvoren, pa zainteresirani i dalje mogu ispuniti zahtjeve za poduzetnički kredit, obavijestila je Varaždinska županija.

Korisnici kredita mogu biti obrti, mala i srednja trgovačka društva i zadruge u 100% vlasništvu državljana Republike Hrvatske koji ulažu na području Varaždinske županije, bez obzira na sjedište odnosno prebivalište. Prednost će imati poduzetnici koji ulažu u proizvodne djelatnosti i u nova zapošljavanja.

Namjena kredita je kupnja, izgradnja, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, nabava opreme ili dijelova opreme, trajna obrtna sredstva i obrtna sredstva do 100.000,00 kuna. Iznos kredita je od min. 35.000,00 do max. 200.000,00 kuna uz rok otplate do pet godina i poček do jedne godine. Kamatna stopa je 8% godišnje, promjenljiva, koju Varaždinska županija subvencionira s 1%, a Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva također s 1%.

Popis potrebne dokumentacije i obrasci kreditnog zahtjeva mogu se podići u županijskom Upravnom odjelu za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije ili se mogu preuzeti na internetskim stranicama Varaždinske županije.