Ned18042021

Posljednje izmjene09:53:36 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poljoprivreda IZ GRADA Objavljen poziv Grada Lepoglave za dodjelu potpora za poticanje u biljnoj i stočarskoj proizvodnji

IZ GRADA Objavljen poziv Grada Lepoglave za dodjelu potpora za poticanje u biljnoj i stočarskoj proizvodnji


Grad Lepoglava će i ovoj godini financijskim potporama poticati biljnu i stočarsku proizvodnju na svom području.
U toj je namjeri Grad je 13. travnja objavio Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje u biljnoj i stočarskoj proizvodnji na koji se mogu javiti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva s prebivalištem odnosno sjedištem na području grada Lepoglave čija se proizvodnja odvija na gradskom području.

Bespovratna novčana sredstva dodjeljivat će se za ulaganja u male pogone za punjenje i pakiranje voća i povrća te hladnjače za voće i povrće, za sadnju deficitarnih i trajnih nasada, zatim za nabavu i postavljanje sustava za navodnjavanje te izradu projektne dokumentacije i slično.

Vrijednost ulaganja za koje se traži potpora mora iznositi najmanje 40.000,00 kuna bez PDV-a pri čemu maksimalna potpora iznosi 50 posto iznosa opravdanih troškova, a najviše 30.000 kuna po korisniku.

Rok za podnošenje prijava je sedam dana od dana objave Javnog poziva.

Prijava se podnosi na obrascu koji se može podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglavi ili preuzeti sa službene Internet stranice Grada Lepoglave (OVDJE) na kojoj se nalaze i svi ostali detalji Javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje u biljnoj i stočarskoj proizvodnji.