Sri21042021

Posljednje izmjene01:33:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poljoprivreda OBAVIJEST Proglašena elementarna nepogoda od mraza, slijede prijave šteta

OBAVIJEST Proglašena elementarna nepogoda od mraza, slijede prijave šteta


Župan Varaždinske županije danas (petak, 28. travnja) je proglasio elementarnu nepogodu od mraza na području gradova Lepoglave i Novog Marofa te u općinama Bednja, Klenovnik, Cestica, Vinica, Petrijanec, Maruševec, Breznica, Veliki Bukovec i Mali Bukovec.

Elementarna nepogoda proglašena je zbog velikih šteta na poljoprivredi, u voćnjacima, vinogradima, te na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama nastalih zbog vremenskih nepogoda uzrokovanih mrazom i niskim temperaturama u periodu od 20. do 21. travnja 2017. godine.

Građani koji žele prijaviti štete na području grada Lepoglave mogu to učiniti u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave, od 2. do 5. svibnja, od 8 do 14 sati.

Prijavu podnosi vlasnik ili korisnik nekretnine na kojoj je nastala šteta. Kod prijave važno je znati o katastarski broj čestice na kojoj se nalaze kulture pogođene elementarnom nepogodom, ukupnu površinu ili broj stabala odnosno trsova na kojim aje nastala šteta te postotak oštećenja. Sa sobom moraju donijeti osobnu iskaznicu te znati OIB i IBAN računa na koji će se isplatiti eventualna pomoć za ublažavanje štete nastale elementarnom nepogodom. Ako prijavitelji nisu upisani u zemljišnoj knjizi ili katastru kao vlasnici / korisnici čestice na kojoj je nastala šteta moraju donijeti i dokaz o pravnoj osnovi za obrađivanje te čestice (npr. Rješenje o nasljeđivanju, Ugovor o kupoprodaji, Ugovor o najmu i sl.).