Sri14042021

Posljednje izmjene08:56:32 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Poljoprivreda IZ GRADA Proglašena prirodna nepogoda od mraza i niskih temperatura. Poljoprivrednici pozvani da prijave štete.

IZ GRADA Proglašena prirodna nepogoda od mraza i niskih temperatura. Poljoprivrednici pozvani da prijave štete.


Zbog šteta na trajnim nasadima, vinogradima te na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama uzrokovanih mrazom i niskim temperaturama, koje su u periodu od 2. do 8. travnja ove godine zahvatile područje Varaždinske županije, župan Radimir Čačić donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode za područje Varaždinske županije, pa tako i područje Grada Lepoglave.

Svi oni s područja Grada Lepoglave koji su zbog navedenog mraza i niskih temperatura pretrpjeli štete pozvani su da ih prijave gradskom Povjerenstvu za procjenu šteta. Šteta se prijavljuje putem obrasca EN-P koji nakan ispunjavanja i potpisivanja mora biti, u periodu od 20. do 27. travnja 2020. godine, dostavljen Gradu Lepoglavi putem maila, pošte ili na neki drugi način korištenjem modernih komunikacijskih tehnologija (Viber, Mesinger i sl).
Uz to što obrazac mora biti potpisan, bitno je da se na njemu nalazi kontakt podaci koji moraju sadržavati OIB odnosno MIBPG kad je riječ o prijavi koju podnosi OPG. Svi koji podnose prijavu moraju navesti podatke o kulturi koja je stradala, zatim broj stabala (voćki ili trsova) odnosno sadnica koje posjeduju, broj stradalih te postotak oštećenja stradalih.

Svima koji žele podnijeti prijavu o štetama dodatne informacije mogu dobiti na broju telefona 042494-313 ili adresi elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..