Sri03062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Gospodarstvo Vijesti iz gospodarstva Turizam Video: Lepoglava - destinacija za Japance

Video: Lepoglava - destinacija za Japance

japanci-n

U cilju što bolje prezentacije Hrvatske na japanskom tržištu, Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa sustavom turističkih zajednica u terminu od 19. do 24. studenoga ove godine organiziralo je studijsko putovanje za predstavnike radne grupe Hrvatska pri Udruženju japanskih turističkih agencija (JATA). Studijsko putovanje za 10-tak japanskih predstavnika obuhvaćalo je posjet Zagrebu, Varaždinu, Lepoglavi, Samoboru, Trakošćanu, Opatiji, Lovranu, Lovranskoj Dragi, Rovinju, Motovunu, Poreču, Fažani, NP Brijuni i Karlovcu.

Tako ih je 20. studenog u Lepoglavi ugostila delegacija grada Lepoglave i Turističkog društva Lepoglava te im pokazala turistički potencijal grada Lepoglave, a gosti iz Japana poseban interes pokazali su za lepoglavsku čipku. Posjetili su Muzej čipke i čipkarstva u osnivanju, Crkvu u Lepoglavi, Jamničevu Galeriju, Zadrugu lepoglavske čipke i Dom kulture, a nakon obilaska uputili su se prema Trakoščanu i Varaždinu.

Udruženje japanskih turističkih agencija je krajem siječnja 2009. godine u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Japanu osnovalo radnu grupu Hrvatska, koja ima za cilj promidžbu Hrvatske u Japanu te povećanje broja turista s ovog tržišta. Osim promidžbe radna grupa radi i na predstavljanju običaja prilikom putovanja japanskih turista kako bi budući turisti mogli uživati u hrvatskim prirodnim i kulturnim ljepotama te istodobno imati kvalitetnu uslugu.

Nakon završetka studijskog putovanja, 24. studenoga u zagrebačkom hotelu Westin održao se i edukativni seminar za predstavnike turističkih agencija, hotelijera i turističkih zajednica. Na seminaru su predstavnici radne grupe Hrvatska održali predavanja koja su obuhvatila sve informacije koje su važne za poboljšanje hrvatske turističke ponude te kako osigurati što bolje uvjete za prihvat japanskih turista u zemlji.

Foto & Video: Božidar Breški