Sri14042021

Posljednje izmjene08:56:32 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura

Kultura

FESTIVAL ČIPKE U Hotelu Trakošćan otvorena izložba "U susret 25. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi"


Ove će godine, od 10. do 12. rujna, Međunarodni festival čipke u Lepoglavi doživjeti svoje jubilarno 25. izdanje. Pripreme za njegovo održavanje već traju. Tako je ovih dana, u okviru promotivnih aktivnosti, u Hotelu Trakošćan postavljena izložba "U susret 25. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi".

Opširnije...

IZLOŽBA "USKRS U NAŠEM KRAJU" Još uvijek se u Lepoglavi može razgledati uskrsna izložba


Do 11. travnja zainteresirani mogu u holu Doma kulture i crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi razgledati izložbu "Uskrs u našem kraju".

Opširnije...

USKRS U NAŠEM KRAJU I ove će se godine u Lepoglavi održati uskrsna izložba


I ove će godine povodom nadolazećih uskrsnih blagdana Turistička zajednica Grada Lepoglave prirediti izložbu Uskrs u našem kraju. Izložba će biti postavljena na dvije lokacije - u holu župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi te u holu Doma kulture gdje će građani, uz poštivanje epidemioloških mjera, od 30. ožujka do 11. travnja moći razgledati izložene radove na temu Uskrsa kojima se predstavljaju organizacije civilnog društva, školske ustanove i dječji vrtići te pojedinci s područja Grada Lepoglave.

Opširnije...

IZLOŽBA Koncertualna izložba Gorana Šoštarića u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca


U Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca Lepoglava u tijeku je izložba radova Gorana Šoštarića „Koncertualna izložba“.

Opširnije...

VRIJEDNO PRIZNANJE Vještine izrade predmeta od rogoza, ražene slame, suhog kukuruznog lišća i komušine dobile status nematerijalnog kulturnog dobra


U Kamenici i Višnjici i danas se njeguju i čuvaju vještine izrade predmeta od rogoza, ražene slame i suhog kukuruznog lišća. I danas, kao i nekad, vješte ruke domaćih majstora izrađivali su logožare, korpice i cekere koji su se koristili u svakodnevnom životu, ali bili i izvor zarade brojnim obiteljima.
Vještine izrade predmeta od rogoza, ražene slame i suhog kukuruznog lišća kao i njima proizvedeni predmeti simbol su lokalnog identiteta i tradicije, vidljiv trag povijesti međudjelovanja čovjeka i prirode te različitih ekonomskih i kulturnih politika na području Kamenice i Višnjice. Od nedavno ove su tradicijske vještine postale nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Opširnije...

VIRTUALNI FAŠNIK Umjesto na lepoglavskim ulicama ovogodišnji će se fašnik održati u virtualnom svijetu


Lepoglavski fašnik još je jedna od brojnih manifestacija koje su se zbog epidemije koronavirusa preselila u virtualni svijet.

Opširnije...

NAJAVA Prva digitalna Noć muzeja u Lepoglavi


Manifestacija koja je započela 2005. godine i koja je tijekom proteklog razdoblja prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja održat će se i u ovo pandemijsko vrijeme. No, za razliku od prijašnjih godina, muzeji i muzejske ustanove posjetitelji će moći obići iz svog doma, šećući se njihovim virtualnim prostorom.

Opširnije...

GRADSKA KNJIŽNICA Povodom Mjeseca hrvatske knjige postavljena izložba označnica


Želeći obilježiti Mjesec hrvatske knjige s osobnom notom u lepoglavskoj je knjižnici postavljena mini izložba vlastitih označnica (graničnika, dočitnica, straničnika, bookmarka).

Opširnije...

GRADSKA KNJIŽNICA OBILJEŽAVA MJESEC HRVATSKE KNJIGE Vrtićki mališani u posjetu knjižnici


Stara poslovica kaže: "Tri dana nemoj čitati i tvoja će duša izgubiti na ljepoti".

Opširnije...