Čet22102020

Posljednje izmjene11:37:05 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica Predavanje o Gustavu Mahleru

Predavanje o Gustavu Mahleru

mahler-n

Budući da se ove godine obilježava 150 godišnjica rođenja austrijskog skladatelja Gustava Mahlera, Austrijski kulturni forum organizira niz manifestacija vezanih uz tu obljetnicu, a poglavito predavanja koja u knjižnicama diljem Hrvatske održava naša lepoglavčica prof. Marijana Pintar. Jedna od tih knjižnica je i ova naša u Domu kulture u Lepoglavi gdje su 13. rujna Turističko društvo i TKIC organizirali spomenuto predavanje.

Izrazito zanimljivo predavanje o Mahlerovom životu i glazbenom stvaralaštvu 50-tak prisutnih posjetitlja pratilo je uz desetak glazbenih primjera koje je pripremila prof. Pintar. U sklopu ovoga događanja, u prijepodnevnim satima organizirana je i radionica crtanja za djecu pod nazivom "Mali Mahlerei" koju je vodila Jelena Dabić, voditeljica takvih radionica u Austijskom kulturnom forumu.

Djeca su na spomenutoj radionici crtala na glazbu Gustava Mahlera, a prije samog predavanja upriličili su izložbu svojih radova. S obzirom na veliki interes koji je polučila ova manifestacija, Dom kulture će i u narednim mjesecima s prof. Marijanom Pintar organizirati slična događanja.