Pon25102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica NOĆ KNJIGE Čitanje je jedno od velikih zadovoljstava koje vam samoća omogućuje

NOĆ KNJIGE Čitanje je jedno od velikih zadovoljstava koje vam samoća omogućuje


Noć knjige u lepoglavskoj knjižnici obilježena je prigodnom izložbom knjiga s posvetom autora.

Takve knjige uvijek zauzimaju posebno mjesto i vrjednije su u našim očima. Dok je veći dio izloženih knjiga domaćih autora, bila je izložena i poneka stranih. Tako i roman „Svete lude“ Joanne Harris, britanske spisateljice koja je u posveti napisala: „For a small library in a small town – Lepoglava“. Ili pak R. Scott Baker koji piše: „From a small library in a cool town“.

Posebnu draž imaju knjige lepoglavskih autora, prof. Olje Gregur te Štefanije Paljak. Jednako tako i knjige s potpisom neponovljivog Jure Kaštelana, Enesa Kiševića, Julijane Matanović, Vesne Krmpotić, Mani Gotovac, Karmele Špoljarić, Ljubice Ribić, Zlatka Krilića, Pavla Pavličića i drugih.

Nenadmašni Tin Ujević jednom je prilikom napisao: „Knjiga nije hrana, ali je poslastica“, a Ernest Hemingway: „Ne postoji lojalniji prijatelj od knjige“. Kineska narodna poslovica pak kaže: „Tri dana nemoj čitati i tvoja će duša izgubiti na ljepoti“.