Ned05122021

Posljednje izmjene11:31:08 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica OBAVIJEST S radom nastavila Gradska knjižnica „Ivana Belostenca“ u Lepoglavi

OBAVIJEST S radom nastavila Gradska knjižnica „Ivana Belostenca“ u Lepoglavi


Nakon zajedničkog dogovora Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave i Gradske knjižnice „Ivana Belostenca“, a temeljem relaksiranja mjera protiv COVID-19 u 1. fazi koja je započela 27. travnja i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (NSK), lepoglavska je knjižnica danas otvorila svoja vrata za građane.

Gradska knjižnica u Lepoglava privremeno će, do opuštanja svih mjera raditi ponedjeljkom i petkom od 9 do 14 sati, te utorkom, srijedom i četvrtkom od 13 do 18 sati.

Otvaranje knjižnice, kao simboličan način polaganog vraćanja života u normalu popratio je i načelnik lepoglavskog Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač.

- Nakon predstavljenih relaksirajućih mjera u ovoj fazi, brzo smo dogovorili sve detalje s našom knjižnicom koja je ponovno otvorila vrata za svoje korisnike. Naravno, pritom se isključivo vodimo propisanim uputama nadležnih institucija i povoljnom epidemiološkom situacijom u Lepoglavi, a sve kako bi za korisnike knjižnice, naše sugrađane ljubav prema knjizi ostala imuna od koronavirusa. Iako je meni posebno drago što na taj način polako, ali sigurno vraćamo život u normalu, na žalost mog juniora, Cvenićeva lektira „Čvrsto drži joy-stick“ uspješno mi je izdana sukladno svim propisanim higijenskim standardima – kazao je načelnik Stožera Kovač.

Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u radu knjižnice se primjenjuju sljedeće:
     - knjižnica će biti otvorena samo za usluge povrata i posudbe knjiga
     - kako bi se smanjio broj ulazaka u prostor knjižnice, korisnici mogu građu koju vraćaju ostaviti na za to predviđenom mjestu na ulazu u knjižnicu tako da u knjižnicu ulaze samo korisnici koji žele i posuditi građu
     - u prostoru knjižnice molimo poštivanje obaveznog razmaka
     - prostor čitaonice te računala do daljnjeg se ne mogu koristiti
     - u dječjem odjelu nije dozvoljeno duže zadržavanje kao ni korištenje igraonice

Iz Gradske knjižnice u Lepoglave mole korisnike da se pridržavaju propisanih higijenskih mjera te mjera fizičkog distanciranja, da budete strpljivi i da poštujete upute knjižničara kako bismo svi zajedno, jedni drugima olakšali ovo zahtjevno stanje.