Sub23102021

Posljednje izmjene09:44:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica GRADSKA KNJIŽNICA Povodom Mjeseca hrvatske knjige postavljena izložba označnica

GRADSKA KNJIŽNICA Povodom Mjeseca hrvatske knjige postavljena izložba označnica


Želeći obilježiti Mjesec hrvatske knjige s osobnom notom u lepoglavskoj je knjižnici postavljena mini izložba vlastitih označnica (graničnika, dočitnica, straničnika, bookmarka).

Knjižnica je svoje označnice počela tiskati pred dvanaestak godina, a iste se izdaju svih godina mijenjajući i nadopunjujući motive koje bira i potpisuje jedan od „prijatelja knjižnice“ – Božidar Breški, ujedno i dugogodišnji član knjižnice. Motivi na označnicama vezani su uz povijest, tradiciju, kulturu i prirodu. Osim svoje primarne svrhe, živopisne označnice imaju svoje poklonike među posjetiteljima knjižnice, turistima, namjernicima i slučajnim posjetiteljima koji ih ponesu za sebe ili kao poklon za nekog svog. Jednako tako i korisnici knjižnice često ih uzimaju da ih nekome poklone te time one postaju i promidžbeni materijal. Njihova posebnost došla je do izražaja i u suradnji s drugim knjižnicama, a jedna s motivom lepoglavske čipke kao pozitivan primjer promidžbe lokalne baštine u knjizi „Izložba u knjižnici“ knjižnične savjetnice – Milke Tica.