Sri20102021

Posljednje izmjene10:12:11 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Gradska knjižnica PUTOPISNO PREDAVANJE U GRADSKOJ KNJIŽNICI (FOTO)Avanturist i putopisac Tomica Kristić podijelio doživljaje s četverogodišnjeg putovanja svijetom

PUTOPISNO PREDAVANJE U GRADSKOJ KNJIŽNICI (FOTO)Avanturist i putopisac Tomica Kristić podijelio doživljaje s četverogodišnjeg putovanja svijetom


Kako proputovati pola zemaljske kugle s tek 1.500 eura u džepu, okupljenima je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Lepoglavi otkrio avanturist i putopisac Tomica Kristić.

S uzdignutim palcem, stopirajući, prešao je Tomica čak 40.000 kilometara obišavši pri tom 25 država na tri kontinenta. Doživljaje i iskustva s tog nevjerojatnog putovanja koje je trajalo četiri godine sažeo je u knjizi "Putovanje u Međuzemlje". Dio njih podijelio je i s okupljenima na putopisnom predavanju "Autostopom od Hrvatske do Novog Zelanda" koje je u Lepoglavi organizirala Gradska knjižnica Ivana Belostenca.

Tomica Kristić na predavanju u Lepoglavi prenio je okupljenima doživljaje i iskustva s dijela putovanja i to od Hrvatske do Vijetnama. Pri tom im je otkrio kako u najkraćem vremenu doći do vize za ulazak i boravak u pojedinim zemljama, tko su mu bili najljubazniji domaćini i gdje je stopiranje najlakše, a gdje čak i zabranjeno. Podijelio je s okupljenima brojna iskustva među kojima i ona o druženju s brojnim, do tada njemu nepoznatim, ljudima koji su mu na ovom jedinstvenom putovanju pomagali, zatim kako je volontirao na Tibetu i borio se s visinskom bolešću, statirao u bolivudskim filmovima te kako se nosio s gužvama u Indiji i zlonamjernim pojedincima, ali i kako je upoznao Lucy iz Vijetnama s kojom je danas u braku.

Predavanje je bilo popraćeno video i foto materijalima snimljenima na putovanju.

U jednom dijelu predavanja Tomici se pridružila i njegova žena Lucy koja je nakratko okupljenima predstavila djelić vijetnamske kulture.