Sub23062018

Posljednje izmjene09:36:58 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Izložbe

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA ANTUNA MOŽARA Stari kaputi koji bude uspomene


Povodom 50 godina likovnog stvaralaštva Antuna Možara Gradska knjižnica Ivana Belostenca priredila je izložbu slika "Stari kaputi" ovog lepoglavskog likovnog umjetnika. U čitaonici Gradske knjižnice izloženo je 40-ak likovnih radova nacrtanih tušem na kojima dominiraju motivi kaputa obješenih na vješalice.

NAJAVA Otvorenje izložbe Antuna Možara


Nakon što se domaćoj publici predstavio 2015. godine, lepoglavski slikar Antun Možar ponovno izlaže u Lepoglavi. Ovog puta, na istom mjestu u čitaonici Gradske knjižnice u lepoglavskom Domu kulture, predstavit će joj se izložbom "Stari kaputi".
Izložba će biti otvorena 30. siječnja programom koji počinje u 18 sati.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "RATNI FOTO ZAPISI" Svjedoci istine o Domovinskom ratu


- Svjedoci smo izvrtanja istine o Domovinskom ratu, nastojanju podijele krivnje i skrivanja tko je bio žrtva, a tko agresor. Izložene fotografije svjedočanstvo su istine o tome tko je branio svoj dom, a tko je bio agresor – rekao je ravnatelj Državnog arhiva iz Varaždina Damir Hreljana na otvaranju izložbe fotografija Mladena Genca "Ratni foto zapisi".
Izložba je otvorena u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca, u lepoglavskom Domu kulture.

IZLOŽBA SLIKA DAVORA PETAKA Ritam vedrine u Gradskoj knjižnici


- Kad mi bilo teško ja bih se sjetio Davorovih slika koje vraćaju toplinu i ponesu vas da zaboravite brige i probleme koje imate. Njegove slike nadopunjuju, griju i daju osjećaj da je život lijep – riječi su to koje je na otvaranju izložbe "Ritam vedrine" akademskog slikara Davora Petaka, izrekao recenzent izložbe Zlatko Baranašić.
Izložba je otvorena u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Lepoglavi, a na njoj se autor, inače rodom iz Kamenice, lepoglavskoj publici predstavio ciklusom koji čini dvadesetak pejzaža napravljenih u tehnici akrila i ulja na platnu nastalih u posljednjih desetak godina.

NAJAVA U petak će u Lepoglavi biti otvorena izložba slika Davora Petaka


Akademski slikar Davor Petak, rodom iz Kamenice, učitelj likovne kulture u OŠ Ante Starčevića Lepoglava, predstavit će se u petak 7. srpnja lepoglavskoj publici izložbom slika "Ritam vedrine".
Otvorenje izložbe, koja će biti postavljena u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca (Dom kulture u Lepoglavi) bit će u 19 sati.

ČIPKARSTVO Lepoglavska čipka predstavljena na izložbi u Ozlju


Lepoglavska čipka nakon predstavljanja u Rijeci i Lendavi, predstavljena je i u Ozlju. Naime, u Ozlju je, u organizaciji Grada Ozlja, Zavičajnog muzeja Ozalj i KUD-a "Ključ" Trg organizirana "Treća izložba čipke" na kojoj se tamošnjoj publici predstavlja i lepoglavsko čipkarstvo.

KOMEMORACIJA I IZLOŽBA Strahote rata prikazane kroz život Anne Frank


Na obljetnicu likvidacije ustaškog logora, u Lepoglavi je, u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Ivanec i Podružnice Lepoglava, održan komemorativni skup na kojem su se okupljeni prisjetili žrtava ustaškog logora u Lepoglavi te svih žrtava i strahota 2. svjetskog rata.

NAJAVA Otvorenje izložbe "Anne Frank – povijest za sadašnjost"


U Lepoglavi će se od 28. travnja do 12. svibnja moći pogledati izložba "Anne Frank – povijest za sadašnjost". Riječ je o izložbi koja na tridesetak izložbenih panela nalaze se brojni detalji iz života Anne Frank te aktualizira pitanje ponovne pojave nacističke ideologije u suvremenom svijetu.
Izložba će biti otvorena u petak, 28. travnja, u 14 sati, u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca, u lepoglavskom Domu kulture.

USKRSNA IZLOŽBA 13 izlagača predstavlja uskrsne ukrase


U holu lepoglavske župne crkve postavljena je Uskrsna izložba na kojoj su izloženi uskrsni ukrasi i kreacije koje je izradilo i izložilo 13 izlagača. Riječ je o ustanovama, udrugama i organizacijama s područja grada Lepoglave koje se tradicionalno uključuju u navedenu aktivnost kojom gradska Turistička zajednica obilježava uskrsne blagdane.

IZLOŽBA SLIKA Ritam vedrine Davora Petaka


"Ritam vedrine" naslov je izložbe kojom se varaždinskoj publici predstavlja profesor Davor Petak. Riječ je o izložbi na kojoj je predstavljen ciklus koji čini petnaestak pejzaža napravljenih u tehnici akrila i ulja na platnu.

IZLOŽBA DR. NIKOLE GROZDANOVSKOG Nostalgija za zagorskim krajolicima


Nakon što je djelić svojeg likovnog opusa lepoglavskoj publici predstavio u veljači, likovni umjetnik dr. Nikola Grozdanovski Kole ponovo izlaže u Lepoglavi, ovog puta povodom Dana grada.

IZLOŽBA "LJEPA GLAVA" U Zagrebu se predstavlja baština lepoglavskog kraja


U subotu, 19. studenog u prostorima Etnografskog muzeja u Zagrebu otvorena je izložba "Ljepa glava". Riječ je o izložbi koja tematizira gotovo stoljetnu povezanost najvećeg hrvatskog etnografskog muzeja i Lepoglave. Izložba je ujedno plod dugogodišnje uspješnje suradnje Etnografskog muzeja i Međunarodnog festivala čipke, a postavljena je s namjerom predstavljanja ukupnosti etnografske baštine lepoglavskog kraja kroz predmete i izvorne terenske zapise od početka 20. stoljeća. 

IZLOŽBA Izidor Gladović Žiga predstavlja likovna djela lepoglavskoj publici


Do 20. srpnja u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Lepoglavi može se razgledati prodajna izložba slika Izidora Gladovića - Žige iz Klenovnika. Riječ je o retrospektivnoj izložbi kojom Gladović, kao što je navedeno u recenziji izložbe, predstavlja ukupnost dosadašnjeg likovnog interesa i djelovanja.

OTVORENA IZLOŽBA DR. NIKOLE GROZDANOVSKOG Rukom zabilježeno ono što je oko vidjelo, a srce osjetilo

U čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture otvorena je izložba likovnih radova dr. Nikole Grazdonovskog.

NAJAVA Izložba slika dr. Nikole Grozdanovskog


U subotu, 20. veljače u 18 sati u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture otvara se izložba slika dr. Nikole Grozdanovskog – Hrvatski i makedonski krajolici i vedute. Prilika je to da se lepoglavska publika upozna s novim slikarskim opusom dr. Grozdanovskog koji dosad nije bio predstavljen u Lepoglavi.

IZLOŽBA KOVANICA I NOVČANICA (FOTO) Predstavljen novac iz 60 zemalja svijeta


Do 31. siječnja u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture može se razgledati izložba kovanica i novčanica na kojoj je izloženo stotinjak kovanica i novčanica iz 60 zemalja svijeta.

FILATELISTIČKA IZLOŽBA Filatelistička priča u predvorju crkve

U skladu sa simbolikom Božića i Nove godine, deset članova lepoglavske filatelističke radionice Kluba mladih filatelista „Trakošćan“ svoju je filatelističku izložbu postavilo u predvorju župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Lepoglavi te je preko poštanskih maraka i prigodnih omotnica ispričalo veličanstvenu priču o Spasitelju, od trenutka naviještenja Mariji da će roditi Sina Božjega, do poklonstva triju kraljeva.

IZLOŽBA Pogledajte "Izložbu priča" u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca


U Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca Lepoglava tijekom prosinca traje Izložba priča - zajednički projekt autorica Karmele Špoljarić i Ane Pojatina.

IZLOŽBA Velečasni Milan Juranić izložio jaslice u pavlinskom samostanu


Početkom devedesetih kada je Hrvatskom bjesnio rat, gledajući hrpu kartonskih kutija u kojima je stizala humanitarna pomoć, velečasni Milan Juranić odlučio je s njima nešto napraviti. Uzeo ih je u ruke i od njih počeo tehnikom kaširanja odnosno lijepljenja stvarati čudesne oblike – u prvo vrijeme raspela i fragmente koje je viđao u starohrvatskim crkvicama. Kasnije su nastajali radovi muke, smrti i uskrsnuća Kristovog te oni vezani uz božićno vrijeme – jaslice. Upravo su jaslice tema izložbe kojom se vlč. Milan Juranić predstavlja lepoglavskoj publici.

IZLOŽBA NAKITA SNJEŽANE VAROVIĆ Lepoglavska čipka na moderan način


Lepoglavska umjetnica Snježana Varović inspiriran ljepotom lepoglavske čipke odlučila je spojiti moderno s baštinom. Rezultat toga jedinstven je nakit koji zrači ljepotom i odiše elegancijom, a kojeg je umjetnica predstavila na izložbi otvorenoj u Galerijskom centru u Varaždinu.

POVIJEST POLICIJE U Lepoglavi otvorena izložba o policiji


Do 30. travnja u lepoglavskom Domu kulture može se razgledati izložba "Crtice iz povijesti hrvatske policije" koja kroz izložene eksponate, većinom fotografije, govori o povijesti hrvatske policije s posebnim naglaskom na Domovinski rat.