Čet28052020

Posljednje izmjene03:54:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Izložbe IZLOŽBA SLIKA U GRADSKOJ KNJIŽNICI (FOTO I VIDEO) Uz talijanske kancone otvorena izložba "Zadarski motivi u akvarelu"

IZLOŽBA SLIKA U GRADSKOJ KNJIŽNICI (FOTO I VIDEO) Uz talijanske kancone otvorena izložba "Zadarski motivi u akvarelu"


U Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca u Lepoglavi otvorena je izložba slika "Zadarski motivi u akvarelu" akademskog slikara Duje Šuvara.

Otvorenje izložbe ponudilo je sinergiju likovne i glazbene umjetnosti koju će okupljena publika zasigurno pamtiti. Okruženi izloženim akvarelima s prekrasnim motivima Zadra, okupljeni su u Gradskoj knjižnici uživali u koncertu Glazbenog ansambla Hrvatsko-talijanskog društva koji je izveo niz skladbi popularne talijanske klasične glazbe – od baroknih skladbi preko glazbe iz filmova do jedinstvenih talijanskih kancona, uz solistički nastup tenora Hrida Matića.

Duje Šuvar u Lepoglavi se predstavlja petom samostalnom izložbom kao slikar koji koristi slikarski medij u dnevničkoj formi opisujući ono što živi, a to su njegove dnevne migracije zadarskim ulicama i marinama, stoji u predgovoru izložbe na kojoj je predstavljeno desetak slika u tehnici akvarela.

Autor se nakratko, uz zahvalu svima uključenima u organizaciju izložbe, obratio okupljenoj publici ističući kako je riječ o slikama koje dosad nisu izlagane, a nastale su tijekom nekoliko posljednjih godina. Riječ o slikama koje obiluju suncem, svjetlošću i skladom boja, rekao je o izloženim slikama tenor Hrid Matić, inače Dujin prijatelj.

Izložbu je postavljena u organizaciji Gradske knjižnice Ivana Belostenc. Otvorio ju je Mirko Varović.

Izložba će se u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca moći razgledati do 31. srpnja.