Uto11052021

Posljednje izmjene03:31:38 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Koncerti 4. Festival zabavne glazbe

4. Festival zabavne glazbe

Četvrtu godinu za redom, grad Lepoglava i Turistička zajednica povodom rođendana grada svoje stanovnike daruju glazbom. Festival zabavne glazbe ove je godine okupio 19 vokalnih solista uz pratnju glazbenog sastava Enigma i tamburaškog orkestra Biseri s dirigentom i stručnim voditeljem festivala Franjom Ježekom.

Upravo je želja organizatora okupljanje i promocija domaćih glazbenika, što su prepoznali i brojni posjetitelji, koji se uvijek odazovu u velikom broju. Festival je okupio poznatije vokalne soliste poput Radeka Brodareca i Danijela Češnjaja, ali i mlade i talentirane lepoglavske glazbene snage poput Doriana Varovića i Lucije Juriše.

S nekoliko prigodnih riječi, okupljenima su se obratili gradonačelnik Marijan Škvarić i njegov zamjenik Alojz Gredelj. Osim što je poznat kao grad čipke i čipkarstva, grad pavlina i prvog hrvatskog sveučilišta, te bogate povijesne i kulturne baštine, u Lepoglavi također postoji i duga glazbena tradicija. U gradu tako danas djeluju brojne glazbene udruge, a Lepoglavčani su posebno ponosni na velik broj akademskih glazbenika.

Osim Festivala zabavne glazbe, na istoj lokaciji u Lepoglavi uskoro će biti održano još jedno glazbeno događanje. Riječ je o Božićnom koncertu koji ima dugu tradiciju a biti će održan 26. prosinca za blagdan svetog Stjepana.