Uto11052021

Posljednje izmjene03:31:38 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Koncerti LIMENA GLAZBA LEPOGLAVA Revijalan nastup na Županijskoj smotri

LIMENA GLAZBA LEPOGLAVA Revijalan nastup na Županijskoj smotri


Na 10. županijskoj smotri puhačkih orkestara Varaždinske županije, održanoj u Ludbregu, Limena glazba Lepoglave nastupila je revijalno. Natjecateljski dio smotre bio je rezerviran za puhačke orkestre nižih kategorija pa je lepoglavska Limena glazba, koja spada u najvišu kvalitetnu A kategoriju, nastupila izvan konkurencije.

Naime, odlukom Hrvatskog sabora kulture puhački orkestri A kategorije natjecat će se svake druge godine tako da će Limena glazba Lepoglave tek iduće godine sudjelovati u natjecateljskom djelu Županijske smotre puhačkih orkestara i tom prilikom nastojati izboriti pravo nastupa na državnoj smotri na koju se ove godine nije imala mogućnosti plasirati.

Pod ravnanjem dirigenta Željka Hutena lepoglavski su puhači odsvirali tri kompozicije - Alte kameraden march, West side story i Licitarsko srce.
Nastup u Ludbregu iskorišten je i za pripremu za veliki godišnji koncert koji će Limena glazba Lepoglava održati za vrijeme trajanja Lepoglavskih dana i to 4. srpnja u parku pored Doma kulture u Lepoglavi.

Foto: Limena glazba Lepoglava