Uto11052021

Posljednje izmjene03:31:38 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Koncerti DRUŽENJE S GLAZBOM Nastupili bivši i sadašnji članovi Limene glazbe Lepoglava

DRUŽENJE S GLAZBOM Nastupili bivši i sadašnji članovi Limene glazbe Lepoglava


U bilo kojem sastavu svirala, Limena glazba Lepoglave zvuči odlično. Potvrdilo se to na koncertu "Druženje uz glazbu" na kojem su zasvirali bivši i sadašnji članovi lepoglavske Limene glazbe.

Šteta što je kišno vrijeme onemogućilo održavanje koncerta na terasi restorana Ivančica, pa je koncert održan na Tawanu Doma kulture. Nastup na otvorenom zasigurno bi ponudio jedinstveni glazbeni doživljaj širem auditoriju, no i oni koji su došli u Dom kulture mogli su uživati družeći se s glazbom koju im je poklonila lepoglavska Limena glazba.

Pod ravnanjem dugogodišnjeg dirigenta Franje Ježeka, kojemu je ovo ujedno bio oproštajni koncert, nekadašnji članovi Limene glazbe Lepoglava, među kojima i vrsni akademski glazbenici, publici su darovali jedinstven glazbeni doživljaj. Bilo je to svojevrsno glazbeno putovanje tijekom kojeg su se mogle čuti kompozicije iz raznih krajeva svijeta i Hrvatske. Publika je mogla čuti pravi dixi, zatim kako zvuče Beatlesi u obradi limene glazbe, prisjetiti se hrvatske rock opere Gubec Beg, ali i uživati u solo dionicama pojedinih članova orkestra. Sve to pod ravnanjem Franje Ježeka pod čijom su dirigentskom palicom svirale i stasale brojne generacije lepoglavskih glazbenika.

Pred kraj koncerta nekadašnjim su se članovima orkestra pridružili i sadašnji zajedno odsviravši nekoliko kompozicija.

Na samom kraju koncerta svi članovi orkestra i publika, dugotrajnim su se pljeskom zahvalili Franji Ježeku na svemu što je, vodeći Limenu glazbu dugi niz godina, učinio za Lepoglavu i njenu glazbenu tradiciju.

Koncert je održan u organizaciji Limene glazbe Lepoglava i Turističke zajednice grada Lepoglave, a pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave ispred kojeg je sve članove Limene glazbe Lepoglava, čestitajući im na brojnim uspjesima, pozdravio zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.