Pon21092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Koncerti FESTIVAL ZABAVNE GLAZBE Glazba kao nikolinjski dar

FESTIVAL ZABAVNE GLAZBE Glazba kao nikolinjski dar


Nikolinjska večer u Lepoglavi bila je u znaku 6. festivala zabavne glazbe koji se već tradicionalno održava u vrijeme obilježavanja Dana grada.
Na Festivalu, koji je bio revijalnog karaktera, nastupilo je 12 izvođača – Emilia Galović, Danijel Češnjaj, Lucija Job, Sandra Šincek, Predrag Maček, Marija Hodalj, Hrvoje Funda, Radek Brodarec, Dorijan Varović, Marta Svetec i Rajko Suhodolčan, uz pratnju glazbenog sastava Enigma i Tamburaškog orkestra Biseri pod ravnanjem Franje Ježeka.

Većina izvođača "domaće su snage" što ovom Festivalu daje posebnu draž, a što je istaknuo i predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček koji se ispred Grada Lepoglave zahvalio izvođačima na predivnoj glazbenoj večeri koju su na Nikolinje podarili onima koji su tu večer odlučili provesti u školskoj-sportskoj dvorani OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi.

Većina skladbi koje su se čule u festivalskom programu, uz poneke hitove domaće i strane zabavne i pop glazbe, bile su kajkavski evergrini koji su na trenutke na pjesmu ponukali i publiku.

Festival su organizirali Grad Lepoglava, Turistička zajednica grada Lepoglave i TKIC.