Ned20062021

Posljednje izmjene09:43:00 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Koncerti BOŽIĆNI KONCERT (VIDEO) Božićna čestitka lepoglavskih glazbenika

BOŽIĆNI KONCERT (VIDEO) Božićna čestitka lepoglavskih glazbenika


"Radujte se narodi", "U to vrijeme godišta", " Zvončići",  i drugi  božićni napjevi odzvanjali su na Štefanje sportskom dvoranom u Lepoglavi. Naime, i ove su godine na tradicionalnom Božićnom koncertu, lepoglavski glazbenici i njihovi gosti uputili građanima Lepoglave glazbenu božićnu čestitku.

U pravom zimskom ambijentu pozornice u nastupima su se izmjenjivali Limena glazba Lepoglave, Ženski pjevački zbor "Collegium Artisticum", Tamburaški orkestar "Biseri", Mješoviti pjevački zbor KUD-a Klenovnik te solisti Štefanija Geček, Jasna Vresk, Emilija Galović, Marta Svetec, Dean Melki, Ivica Kontent, Valentina Geci i Jurica Vresk.

Uz tradicionalne božićne napjeve, publici su izvođači darivali i popularne skladbe koje su se sjajnu uklopile u program kojim su glazbenici građanima čestitali Božić i novu godinu.. Čestitku je u ime glavnog pokrovitelja koncerta - Grada Lepoglave nazočnim građanima uputio predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček podijelivši pri tom izvođačima zahvalnice za nastup na koncertu koji je završio tradicionalnim Radetzky maršem.

Koncert je, u suorganizaciji s Turističko kulturno-informativnim centrom, organizirala Turistička zajednica grada Lepoglave.