Ned20062021

Posljednje izmjene09:43:00 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Koncerti KONCERT "NAJLJEPŠE O MARIJI" Lepoglavsku crkvu ispunile pjesme posvećen Blaženoj Djevici Mariji

KONCERT "NAJLJEPŠE O MARIJI" Lepoglavsku crkvu ispunile pjesme posvećen Blaženoj Djevici Mariji


U prekrasnom ambijentu lepoglavske župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, održan je koncert duhovne glazbe "Najljepše o Mariji". Koncert su prigodom proslave 600-te obljetnice posvećenja lepoglavske crkve priredili Marija Hodalj iz Lepoglave i njeni kolege iz Glazbene škole Varaždin.

U ispunjenoj crkvi koncert je otvorila upravo Marija Hodalj pjevajući "Ave Maria" nakon čega je u pratnji Danijela Ota otpjevala "Milost" i "Kao Marija". Također uz klavirsku pratnju Danijela Ota nastupili su Samanta Grahovac ("O daj mi snage Bože moj", "Košuta" i "Krist jednom stade na žalu") i Dominik Padarić ("Ave verum corpus", "Caro mio ben" i "Panis angelicus").

Ženski vokalni sastav Allegre otpjevao je četiri pjesme – "K suncu prosi", "Oh happy day", "Good news" i "You raise me up". Uslijedio je nastup bivše Divasice Marije Husar - Rimac koja je prvo s Marijom Hodalj otpjevala "Ave Mariu" da bi nakon toga sama otpjevala još četiri pjesme – "Snagom križa", "Samo Isus (Svoja ću koljena)", "Tvoje ime" i "Gospodine hvala".

Na samom kraju ovog izuzetnog koncerta crkvom su se zaorili stihovi pjesme "Zdravo, Djevo", koju su svi izvođači otpjevali zajedno s publikom koja je brojnim aplauzima tijekom koncerta nagrađivala izvođače za njihove nastupe.