Ned20062021

Posljednje izmjene09:43:00 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Koncerti KONCERT NA GAVEZNICI (FOTO) Iz vulkana šikljala glazba

KONCERT NA GAVEZNICI (FOTO) Iz vulkana šikljala glazba


Jedinstven glazbeni doživljaj ponudili su u predvečerje 22. lipnja, okupljenima na Gaveznici, članovi kvinteta Simply Brass. U grotlu vulkana nastalog prije 22 milijuna godina, svojim su nastupom podsjetili zašto su bili nominirani za dobivanje najprestižnije hrvatske diskografske nagrade - Porina, u kategoriji "Najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe)".

Izvedenim repertoarom s nizom poznatih skladbi i vrhunskim muziciranjem članovi kvinteta Simply Brass zasigurno su oduševili publiku s kojom su bili u interakciji tijekom cijelog nastupa.

Uz Rudolfa Homena (trumpet), Alana Bošnjaka (trombone) i Željka Kerteza (tuba), članovi Simply Brass kvinteta su i dva Lepoglavčana - Nikola Zver (horn) i Tomica Rukljić (trumpet).

Šteta je da na koncertu nije bilo više publike koja bi uživala u vrhunskom glazbenom nastupu, ali i jedinstvenom ambijentu koji nudi Gaveznica. Prostor vulkanskog grotla pokazao se idealnim mjestom za ovakva događanja kojih će, nadamo se, u budućnosti biti još.

Koncert je organizirao Turističko kulturno informativni centar koji je priredio i okrjepu za okupljene. Publiku su počastili pićem i pizzama.