Sri08042020

Posljednje izmjene09:12:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije JAILHOUSE FESTIVAL Nakon kartanja i kina slijede Foto klub i Quiz night

JAILHOUSE FESTIVAL Nakon kartanja i kina slijede Foto klub i Quiz night


Četvrtog dana Jailhouse festivala u gradskom su parku održane kartaške igre. Bilo je to prvi puta da se u sklopu Jailhouse festivala organiziraju kartaške igre, odnosno turnir u kartanju. Kartala se bela, šnaps, uno i druge kartaške igre. Najbolji kartaši bele osvojili su nagrade sponzora.

Večer četvrtog dana bila je rezervirana za kino pod zvijezdama koje je i ove godine posjetiteljima Festivala pružilo jedinstven doživljaj vračajući ih i u vrijeme kada su se kino projekcije održavale na otvorenom prostoru. Na repertoaru kina pod zvijezdama bili su nagrađivani hrvatski film "Sonja i bik" te prvi zagorski horor "Zagorski specijalitet".

Kino pod zvijezdama pokazalo se kao još jedno pravo osvježenje u kulturno-zabavnoj ponudi grada Lepoglave, istaknuli su organizatori.

Danas (utorak, 11. kolovoza) je na programu Festivala radionica „Pikčr in pikčr“ koju priređuju članovi Fotokluba Deseti K.
Započet će predavanje, nakon kojeg će se sudionici moći okušati u preklapanju fotografija, odnosno mutagenoj fotografiji. One koji zanima fotografija ili jednostavno žele naučiti nešto novo, trebaju doći u gradski park u 16,30 sati.

U 19 sati na Tawanu u Domu kulture počinje peto izdanje Quiz nighta. Okupit će se brojne ekipe koje će pokazati svoje znanje u različitim područjima kao što su sport, film, glazba, kultura, povijest i dr. Svi oni koji se ne žele natjecati mogu kviz pratiti kao gledatelji te bodriti natjecatelje. Za sve njih osigurano je osvježavajuće piće.
Glavni pokrovitelj Quiz nighta je tvrtka Alpha M iz Varaždina koja je osigurala nagrade za najbolje. Uz Alphu M, pokrovitelji ovogodišnjeg kviza su i Gradska knjižnica Ivana Belostenca Lepoglava, putnička agencija Centrum travel te Muzej krapinskih neandertalaca.