Pet03042020

Posljednje izmjene04:08:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije DAN ORUŽANIH SNAGA Lepoglavski branitelji proslavili dan pobjedničke vojske

DAN ORUŽANIH SNAGA Lepoglavski branitelji proslavili dan pobjedničke vojske


I ove je godine udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava u gradskom parku u Lepoglavi obilježila Dan oružanih snaga. Za tu je prigodu postavila izložbu vojne opreme i fotografija te priredila druženje uz okrjepu. Program je upotpunjen demonstracijom streličarstva priređen u suradnji sa Streličarskim klubom Cekin iz Varaždina.

I ovom prigodom odana je počast poginulim braniteljima s područja grada Lepoglave. Na gradskom groblju kod spomen obilježja palim hrvatskim vitezovima položeni su vijenci i upaljene svijeće uz počasni pucanj članova Kuburaške udruge Prva kubura iz Višnjice koji su plutom označili i početak manifestacije.

- Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava priredila je izložbu naoružanja s kojim su branitelji 90-tih godina prošlog stoljeća krenuli u rat za slobodu Hrvatske. Slaveći današnji dan, ali ne samo danas, ne smijemo zaboraviti poginule hrvatske branitelje među kojima i 12 naših sugrađana koji su za slobodu Lijepe naše dali svoje živote. Zahvaljujući njima mi danas možemo slaviti ovaj dan – rekao je predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak čestitavši Dan oružanih snaga svim nazočnima u svoje, u ime Udruge te pomoćnika ministra obrane brigadnog generala Zdravka Jakopa.

Uz članove udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i drugih braniteljskih udruga, manifestaciji su se, uz zainteresirane građane, pridružili i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić te njegov zamjenik Hrvoje Kovač.

foto: Božena Šimek - Šuplika