Pon18012021

Posljednje izmjene10:40:23 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije NAJAVA U Lepoglavi će od 8. do 10. srpnja trajati manifestacija Lepoglavski dani

NAJAVA U Lepoglavi će od 8. do 10. srpnja trajati manifestacija Lepoglavski dani


Mjesec srpanj u Lepoglavi je rezerviran za trodnevnu turističko – zabavnu manifestaciju Lepoglavski dani. Ove će godine ona doživjeti svoje sedmo izdanje i kao do sada posjetiteljima ponuditi pregršt sadržaja – od sajmova, koncerata, dječjeg programa i animacije, zabavnih igara pa do izložaba i prezentacija.
Od 8. do 10. srpnja, kada će trajati Lepoglavski dani, Gradski će park u Lepoglavi bit centralno mjesto svih zbivanja.

Manifestacije počinje u petak, 8. srpnja u 19 sati otvaranjem izložbe fotografija "Kroz objektiv" Foto kluba Deseti K . Nakon toga, od 20 sati, na glavnoj će pozornici u Gradskom parku s nekoliko predstava nastupiti KUD Lepoglavski pušlek, a u 22 sata počet će zabavna večer uz nastup grupe Pirati.

Drugog dana manifestacije, u subotu 9. srpnja od 10 pa do 20 sati posjetitelji će u Gradskom parku moći razgledati 14. sajam turizma i enogatronomije, Međunarodni sajam minerala, izložbu malih životinja, u zagorskoj klijeti kušati vina na 8. susretima vina z bregov te vidjeti kako se živjelo u tradicionalnoj lepoglavskoj hiži.
U Gradskom parku u 10 sati počinje dječji program i to za djecu predškolske i rane školske dobi. Djeca će se do 13 sati moći uključiti u likovne radionice i pričaonice te igrati društvene igre. Za one željne akcije organizatori su pripremili poligon igre – Miševi i mačke naglavačke, Crna kraljica slijepi miš, Pošto kume lonac, ...
Od 15 do 18 sati u Gradskom će parku posjetitelji moći pratiti prezentaciju airsofta. U 16 sati kreće natjecanje u pripravi kotlovine "Pri klijeti", dok će u 18 sati Klub mladih filatelista "Trakošćan" i Hrvatska pošta promovirati poštanski žig i prgodne razglednice izdane povodom Lepoglavskih dana 2016..
Glavni program subotnje večeri je koncert Limene glazbe Lepoglava i gostujuće limene glazbe iz slovenske Občine Železniki povodom 60 godina njenog postojanja. Koncert počinje u 19 sati na glavnoj pozornici u Gradskom parku. Prije toga, na glavnoj će se pozornici, s početkom u 17 sati, održati Zumba party, a nakon koncerta Limene glazbe, u 21.30 sati počinje Zabavno – plesna večer uz grupu Sinovi Zagorja.
U večernjim će se satima, od 21.30 pa do ponoći moći teleskopom promatrati planete i zvijezde.
Tijekom subote, 10 do 19 sati, na Trgu prvog hrvatskog sveučilišta održavat će se "2 fast even 4 Zagorje" – prezentacija automobila s posebnom opremom uz cjelodnevni zabavni program.
U sportskoj dvorani Oš Antre Starčevića Lepoglava u 13 će sati početi memorijalni rukometni turnir koji se igra u sjećanje na Dragutina Godinića – Bađu.

I u nedjelju, 10. srpnja, od 10 do 20 sati, moći će se u Gradskom parku razgledati sajmovi i izložbe. Od 10 do 17 sati Gradski će park biti poprište 3. lepoglavskih zabavnih igara u kojima će snage odmjeriti 9 ekipa mjesnih odbora s područja grada Lepoglave. Dobrovoljno vatrogasno društvo Lepoglava u 12 će sati otvoriti vrata vatrogasnog doma i omogućiti razgleda vatrogasne opreme te besplatnu vožnju vatrogasnim vozilima. Vrata vatrogasnog doma bit će otvorena do 18 sati kada je u Gradskom parku na rasporedu javna pokazna vatrogasna vježba.
Na glavnoj će pozornici u 19 sati početi "Revija domaćih muzikaša i zagorske glazbe".
I nedjeljne će večeri, od 21.30 do ponoći, biti moguće teleskopom promatrati planete i zvijezde.

Organizatori su pripremili i bogati popratni program – lunapark za djecu u Gradskom parku, razgledavanje nalazišta poludragog kamena ahata i ugaslog vulkana na Gaveznici uz stručno vodstvo, razgled povijesne jezgre grada Lepoglave i vožnju električnim biciklima Lepoglavom. Sve će biti popraćeno cjelodnevnom bogatom ugostiteljskom ponudom.

Organizatori 7. lepoglavskih dana su Turističko kulturno – informativni centar i Turistička zajednica grada Lepoglave, a glavni pokrovitelj Grad Lepoglava.