Pet03042020

Posljednje izmjene04:08:45 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije LEPOGLAVSKI DANI Počeli 7. Lepoglavski dani

LEPOGLAVSKI DANI Počeli 7. Lepoglavski dani


Otvorenjem izložbe fotografija "Kroz objektiv" Foto kluba Deseti K, u Lepoglavi su počeli sedmi po redu Lepoglavski dani – turističko – zabavna manifestacija koja će u tri dana trajanja, od 8. do 10. srpnja, posjetiteljima ponuditi brojne sadržaje te tako predstaviti potencijale i jedinstvenosti lepoglavskog kraja.
Izložba fotografija otvorena je u Gradskom parku u Lepoglavi koji će biti glavno mjesto svih zbivanja na ovogodišnjim Lepoglavskim danima.

Na izložbi je svoje fotografije izložilo 11 od 18 članova Foto kluba Deseti K – Lana Brezovec, Laura Bunek, Leon Vrtar, Nikolina Dukarić, Tea Kiđemet, Ivan Bizek, Bojan Migač, Božidar Breški, Davorka Kramarić, Ivana Rudnički i Draženka Stančić koja se ispred Kluba zahvalila na časti da upravo ovom izložbom budu otvoreni ovogodišnji Lepoglavski dani.
- Svaki od autora sam je odabrao fotografije za izložbu na temelju svog individualnog doživljaja polazeći od vlastitog interesa – otkrila je Draženka Stančić govoreći o autorima izloženih fotografija.

Izložbu je otvorio lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši da nije slučajno što je upravo ova izložba odabrana za otvarane Lepoglavskih dana.
- Željeli smo istaknuti da svima želimo dati priliku da se predstave i budu dio događanja koja nas očekuju. Kad mladim i kreativnim ljudima date priliku da predstave svoj rad, onda je rezultat jedna ovako lijepa izložba – rekao je otvarajući izložbu lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

U glazbenom djelu otvaranja izložbe nastupio je mladi lepoglavski glazbenik Dorijan Varović.

Nakon otvorenja izložbe, manifestacija Lepoglavski dani nastavljena je događanjima na glavnoj pozornici u Gradskom parku gdje su okupljene s nekoliko kratkih predstava nasmijali članovi Lepoglavskog pušleka, nakon kojih je uslijedila zabavna večer uz nastup glazbenog sastava Pirati.

Subotnji program

Drugog dana manifestacije, u subotu 9. srpnja od 10 pa do 20 sati posjetitelji će u Gradskom parku moći razgledati 14. sajam turizma i enogastronomije, Međunarodni sajam minerala, izložbu malih životinja, u zagorskoj klijeti kušati vina na 8. susretima vina z bregov te vidjeti kako se živjelo u tradicionalnoj lepoglavskoj hiži.

U Gradskom parku u 10 sati počinje dječji program i to za djecu predškolske i rane školske dobi. Djeca će se do 13 sati moći uključiti u likovne radionice i pričaonice te igrati društvene igre. Za one željne akcije organizatori su pripremili poligon igre – Miševi i mačke naglavačke, Crna kraljica slijepi miš, Pošto kume lonac, ...

Od 15 do 18 sati u Gradskom će parku posjetitelji moći pratiti prezentaciju airsofta. U 16 sati kreće natjecanje u pripravi kotlovine "Pri klijeti", dok će u 18 sati Klub mladih filatelista "Trakošćan" i Hrvatska pošta promovirati poštanski žig i prigodne razglednice izdane povodom Lepoglavskih dana 2016..

Glavni program subotnje večeri je koncert Limene glazbe Lepoglava i gostujuće limene glazbe iz slovenske Občine Železniki povodom 60 godina njenog postojanja. Koncert počinje u 19 sati na glavnoj pozornici u Gradskom parku. Prije toga, na glavnoj će se pozornici, s početkom u 17 sati, održati Zumba party, a nakon koncerta Limene glazbe, u 21.30 sati počinje Zabavno – plesna večer uz grupu Sinovi Zagorja.

U večernjim će se satima, od 21.30 pa do ponoći moći teleskopom promatrati planete i zvijezde.

Tijekom subote, 10 do 19 sati, na Trgu prvog hrvatskog sveučilišta održavat će se "2 fast even 4 Zagorje" – prezentacija automobila s posebnom opremom uz cjelodnevni zabavni program.