Pon01032021

Posljednje izmjene01:25:50 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije JAILHOUSE FESTIVAL Održan sportski dan na Jailhouse festivalu – popodne ljudski stolni nogomet, navečer hakl

JAILHOUSE FESTIVAL Održan sportski dan na Jailhouse festivalu – popodne ljudski stolni nogomet, navečer hakl


Drugi dan Jailhouse festivala protekao je uglavnom u znaku sporta. Naime, održan je ljudski stolni nogomet po prvi puta u Lepoglavi, te košarkaški NUM hakl 3 na 3 turnir, koji je doživio svoje 15. izdanje.

Uz sportske događaje, u jutarnjim satima održana je radionica animiranog filma. Vodili su ju predstavnici filmsko – kreativnog studija Vanima iz Varaždina. Uz crtanje i kreativan rad moglo se saznati nešto više o tehnikama animiranog filma.

Nakon toga uslijedio je ljudski stolni nogomet koji se mogao pratiti cijelo popodne.  U nadmetanju igrača 5 na 5 pobjedu je odnijela ekipa "Šmajseri", druga je bila "Stone Rosso", a treća ekipa "Ljudske škarice". Ukupno se natjecalo 7 ekipa.

Zahvaljujući lijepom vremenu i ugodnoj temperaturi, košarkaški hakl turnir krenuo je u 18 sati i potrajao do kasnih noćnih sati. Sati napete igre držali su publiku budnom, a kvaliteta igre pokazala je zašto se ovaj turnir održava već 15. godinu zaredom. Prvo mjesto osvojila je ekipa "Pluskvamperfekt", drugo "U Kwayevom gnijezdu 1" i treće mjesto "Gurni muški 4".
U gađanju koša s centra igrališta pobijedili su Rambo i Kway, a natjecanje u tricama osvojio je Jurica Bigec.

Festival, u organizaciji Nezavisne udruge mladih grada Lepoglave, trajat će ukupno 10 dana, do 14. kolovoza.