Čet25022021

Posljednje izmjene06:42:21 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije JAILHOUSE FESTIVAL Četvrtog i petog dana Jailhousea održan Mobile Photo Contest i uvijek popularni kviz

JAILHOUSE FESTIVAL Četvrtog i petog dana Jailhousea održan Mobile Photo Contest i uvijek popularni kviz


Jailhouse festival u punom je jeku – četvrti dan održan je Mobile Photo Contest te predavanje Astronomskog društva, dok je peti dan, u utorak, uslijedio Quiz Night.

Mobile Photo Contest bio je zamišljen kao natjecanje u fotografiranju mobilnim telefonom. Natjecatelji su imali ukupno sat vremena da na svoj način prikažu temu "Osjeti slobodu" što je ujedno slogan Festivala. Najuspješnija u izazovu, prema odluci stručnog žirija, bila je Klarisa Kreš osvojivši putovanje za dvoje osobe koje je poklonila agencija "Taubek Tours".
Nakon toga uslijedilo je predavanje Astronomskog društva Lepoglava o povijesnom razvoju svemirskih letjelica. Kroz svemirsko putovanje nazočni su mogli čuti brojne zanimljivosti, ali i baciti pogled na zvjezdano nebo kroz teleskop.

U utorak je održan Quiz night, kviz u kojem se natječu timovi od po četiri sobe te koji uvijek privuče brojne igrače, ali i publiku. Igra je potrajala do kasnih noćnih sati, a na kraju je najuspješnija bila ekipa "Pohotni tapiri" u sastavu Marko Fišter, Dario Car, Željko Jurković i Nikola Kuzmić, dok je drugo mjesto osvojila ekipa "Klempeki", a treće "Ekipa smrti". Vrijedne nagrade osigurali su sponzori eventa – Medonja Bowling & Pub, Cvjećarnica i voćarnica Bagrem, Gradska knjižnica I. Belostenca Lepoglave te Alpha – M.

Podsjećamo, Festival traje do 14. kolovoza. Slijede još četiri dana ispunjena događajima koje možete vidjeti u nastavku:

11. kolovoza (četvrtak)
Escape room (Bijeg iz sobe), od 11. do 14.08. – od 16:00 sati u uredu NUM-a (TKIC, 1. kat)
Predavanje: "Nikola Tesla - vizionar i genije" – 20:00, Gradski park

12. kolovoza (petak)
Num Nogač 3 na 3 – 18:00, Gradski park
Nastup navijačica Cheerleading kluba Bravo iz Varaždina (20:30)

13. kolovoza (subota)
Biciklijada "Po zagorskim bregima" – start u 16:00, Gradski park
Koncert grupe Aerodrom i predgrupe (Genova, Dominik Sever (Fajrunt), Treća smjena i Tomislav Goluban) – 20:30, Gradski park

14. kolovoza (nedjelja)
Sportske igre – 14:00, Sportsko – rekreacijski centar
Putopisno predavanje Pamele Konjevod – 18:00, Gradski park
Stand up Vlatko Štampar – 21:00, Gradski park