Pet26022021

Posljednje izmjene06:42:21 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije FESTIVAL ČIPKE Poziv na slikanje milenijske fotografije, traži se 1200 statista

FESTIVAL ČIPKE Poziv na slikanje milenijske fotografije, traži se 1200 statista


Od 22. do 25. rujna u Lepoglavi će se održati jubilarni 20. međunarodni festival čipke. Povodom dva desetljeća održavanja ovog značajnog festivala na kojem se predstavlja bogata lepoglavska čipkarska tradicija, a Lepoglava potvrđuje status jednog od svjetski čipkarskih centara, organizatori festivala odlučili su značajan festivalski jubilej obilježiti snimanjem jedinstvene milenijske fotografije.

Fotografiju će snimiti najpoznatiji hrvatski snimatelj milenijskih fotografija Šime Strikoman, a motiv fotografije bit će lepoglavska čipka.

Za snimanje fotografije potrebno je 1200 statista koji će činiti lepoglavsku čipku pa organizatori Festivala pozivaju sve zainteresirane građane da sudjeluju u snimanju ove jedinstvene fotografije koja će postati dio lepoglavske povijesti.

Fotografija će biti snimana za vrijeme trajanja 20. međunarodnog festivala čipke i to 23. rujna, u petak, u 12 sati na nogometnom igralištu Sportsko – rekreacijskog centra u Lepoglavi.
Zainteresirani građani koji žele sudjelovati u snimanju milenijske fotografije pozvani su da svoje učešće na snimanju prijave do 15. rujna na adresu Mirko Varović, Trg 1. hrv. Sveučilišta 5, 42250 Lepoglava ili na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pak pozivom na broj mobitela 099 200 1937.

U snimanju milenijske fotografije mogu sudjelovati svi zainteresirani građani bez obzira žive li ili ne žive na području grada Lepoglave, dakle uvjeta nema.

Odmah nakon snimanja fotografije, kako bi sudionici snimanja imali uspomenu na taj događaj, njen će snimatelj upriličiti prodaju fotografija po cijeni od 20 kuna za fotografiju A5 formata odnosno 40 kuna za fotografiju A4 formata.