Sri21042021

Posljednje izmjene01:33:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije FESTIVAL ČIPKE Počele pripreme za milenijsku fotografiju

FESTIVAL ČIPKE Počele pripreme za milenijsku fotografiju


Naš poznati fotograf Šime Strikoman počeo je u srijedu na terenima Sportsko – rekreacijskog centra u Lepoglavi pripreme za snimanje milenijske fotografije – čipka "Sunce".

- Snimanje milenijske fotografije je vrlo zahtjevan posao koji iziskuje pomnu pripremu, tako da smo već u srijedu prijepodne započeli s prvim izmjerama na nogometnom igralištu u Lepoglavi. Prema nacrtu čipka «Sunce» će imati 12 krakova, njene će dimenzije biti 60 puta 50 metara, a da bismo ispunili taj prostor i tako formirali najpoznatiji motiv lepoglavske čipke, na fotografiji ćemo imati više od tisuću ljudi. Milenijsku fotografiju snimit ću s visine od 50 metara, s vatrogasnih ljestava koje će osigurati Javna vatrogasna postrojba Varaždin – rekao je o pripremama za ovu milenijsku fotografiju Šime Strikoman, koji je tom prigodom posebno zahvalio organizatoru snimanja – "milenijskom prijatelju" Mirku Varoviću.

Milenijska fotografija u Lepoglavi bit će 529 milenijska fotografija koju je snimio Šime Strikoman, a Lepoglava je 187 grad u kojem je organizirano «milenijsko fotografiranje».
- Ideja o snimanju milenijske fotografije u Lepoglavi stara je gotovo deset godina, a sada ćemo ju konačno i snimiti. Bit će to svakako događaj za anale u našem gradu, kojim ćemo obilježiti i jubilarno, dvadeseto izdanje međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi. Pozivam Lepoglavčanke i Lepoglavčane svih generacija, kao i goste međunarodnog festivala čipke, da nam se pridruže na snimanju milenijske fotografije te da na snimanje dođu odjeveni u bijele majice – istaknuo je  Varović.

Svi zainteresirani za sudjelovanju u snimanju milenijske fotografije, koje će biti organizirano na nogometnom terenu Sportsko – rekreacijskog centra u Lepoglavi, ovog petka, 23. rujna, u 12 sati, mogu se prijaviti Mirku Varoviću - Trg 1. hrvatskog sveučilišta 5, na broj mobitela - 099 200 19 37, odnosno na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nakon snimanja moći će se kupiti fotografija po cijeni od 40 kuna za format A4 i 20 kuna za format A5.