Ned18042021

Posljednje izmjene09:53:36 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije MEĐUNARODNI FESTIVAL ČIPKE (FOTO I VIDEO) Posjetiteljima se predstavila Kraljevina Belgija

MEĐUNARODNI FESTIVAL ČIPKE (FOTO I VIDEO) Posjetiteljima se predstavila Kraljevina Belgija


Treći dan 20. međunarodnog festivala započeo je prijepodnevnim događanjima - predavanjem Nadine Pauwels te nastupom dječjih vrtića u festivalskom šatoru. Uz izložbe koje su se mogle razgledati tijekom cijelog dana, većina događanja odvijala se u poslijepodnevnim i večernjim satima kada je otvoren 7. sajma tradicijskog rukotvorstva i starih zanata čiji sudionici, osim u festivalskom šatoru, svoje proizvode izlažu i na prostoru ispred ulaza u pavlinski samostan.

Posjetiteljima se predstavila Kraljevina Belgija, ovogodišnja zemlja partner Festivala, organizirajući iznimno posjećenu degustaciju poznatih belgijskih proizvoda – croissanta, vafla i pive. Održana je modna revija na kojoj je predstavljena modna kolekcija dizajnerice Elise Kopec, a kojoj su domaći modeli, koji su nosili reviju, dali posebnu atraktivnost i ljepotu.


U predvečerje trećeg dana trajanja 20. međunarodnog festivala čipke, u ispunjenoj lepoglavskoj crkvi, koncert je održao poznati i cijenjeni belgijski pijanist Olivier de Spiegeleir.

Posjetitelji su i subotnje večeri mogli u samostanu uživati čarobnoj igri lepoglavske čipke i svjetla te se zabaviti u festivalskom šatoru uz Treću smjenu i Kvartet Gubec.