Sri21042021

Posljednje izmjene01:33:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije FESTIVAL ČIPKE Međunarodni festival čipke postao je dio Europske Asocijacije Festivala

FESTIVAL ČIPKE Međunarodni festival čipke postao je dio Europske Asocijacije Festivala


EFFE – Europe for festivals, festivals for Europe, naziv je programa Europske Asocijacije Festivala (EFA) čija oznaka u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije. Takav će znak odsad nositi i Međunarodni festival čipke u Lepoglavi budući da je od strane međunarodnog žirija odabran za dobivanje oznake "Remarkable festival" EFFE Label 2017-2018.
Time je Međunarodni festival čipke u Lepoglavi postao dio EFFE zajednice festivala. Čine je festivali koji se ističu po umjetničkoj kvaliteti i imaju značajan utjecaj na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

- Uz lokalnu i nacionalnu važnost, ovaj izvrstan festival ima međunarodnu dimenziju kako se i očekuje jer je čipkarstvo prošireno po cijelom svijetu. Veze između obrtnika (rukotvoraca), umjetnika, znanstvenika iz Hrvatske i drugih zemalja su posebno ojačane kako bi omogućili dijeljenje znanja i iskustava, širenja tolerancije i dijaloga između kultura – stoji u pojašnjenju odluke kojom je još jednom potvrđen značaj Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.

- Velika nam je čast biti dio mreže najznačajnijih europskih festivala. Uz potvrdu kvalitete festivala, ova će nam oznaka pomoći u njegovoj promociji – istaknuo je predsjednik Ekomuzeja Lepoglava Dejan Bjelivuk dodajući da je aplikacija za prijavu napravljena u suradnji Ekomuzeja i Turističke zajednice grada Lepoglave.

Zahvaljujući dobivenoj oznaci Međunarodni festival čipke bit će istaknut i na web stranici EFFE, što znači dodatnu dostupnost informacija o festivalu publici, umjetnicima, ustanova, organizacijama, potencijalnim sponzorima i medijima.