Sri21042021

Posljednje izmjene01:33:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije NAJAVA Osmi Lepoglavski dani od 14. do 16. srpnja

NAJAVA Osmi Lepoglavski dani od 14. do 16. srpnja


Od 14. do 16. srpnja u Lepoglavi će trajati manifestacija Lepoglavski dani. I ovog puta u ovoj manifestaciji, koja ove godine doživljava svoje osmo izdanje, posjetiteljima u Gradskom parku u Lepoglavi nudimo sadržajno bogat program ispunjen raznovrsnim događanjima i sadržajima.

Osmo izdanje Lepoglavskih dana počinje u petak, 14. srpnja u 19.30 sati u Gradskom parku otvorenjem izložbe fotografija udruga Foto klub Deseti K i Lepoglavski ahat. Iste večeri, u 21.30 sati na glavnoj će pozornici na večernjem koncertu nastupiti grupa Vigor.

Subotnji program, (15. srpnja) počinje u 10 sati otvaranjem 15. sajma turizma i enogastronomije, 9. susreta vina z bregov, Međunarodnog sajma minerala te izložbe malih životinja. U isto će vrijeme početi dječji program koji će najmlađima ponuditi niz zabavnih i poučnih sadržaja. Također od 10 sati ljubitelji automobila i oldtimer motocikala imat će prigode, na parkiralištu na Trgu prvog hrvatskog sveučilišta, posjetiti prezentaciju automobila s posebnom opremom te izložbu oldtimer motocikala koja se održava u okviru 2. memorijala Franjo Kelemen.
Od 14 pa do 19 sati u Gradskom će se parku odvijati niz aktivnosti. Održat će se turnir u šahu, Biciklistički klub Lepoglava pregledavat će i popravljati bicikle zainteresiranim građanima, održat će se Dječja kreativna filatelistička radionica, Zumba party, dječju plesni program Studia Feel te 2. natjecanje u pripravi kotlovine "Pri klijeti". Natjecanje je to na kojem će se među brojnim ekipama tražiti najbolji majstori u spravljanju kotlovine.
Također u subotu, ali u večernjim satima, točnije u 19.30 sati, KUD Lepoglavski pušlek, koji će tijekom subote i nedjelje prikazivati na koji se način živjelo u jednoj tradicionalnoj lepoglavskoj hiži, zabavit će posjetitelje s tri nove predstave – "Štele bi, a nemreju", "Na sudu" i "Očali".
Već tradicionalno u večernjim će se satima teleskopom moći promatrati zvijezde i planeti.
Subotnji program završit će zabavno-plesnom večeri uz grupu Elita.

Nedjelja (16. srpnja) uz razgled sajmova, posjetiteljima od 12 sati nudi mogućnost razgleda vatrogasnog doma i vatrogasne opreme DVD-a Lepoglave u okviru Dana otvorenih vrata.
U 10 će sati početi 5. lepoglavske zabavne igre na kojima će se natjecati gradski mjesni odbori. Kao i prijašnjih godina ponudit će puno zabave i uzbuđenja kako sudionicima tako i onima koji će pratiti nadmetanja.
Vatrogasci će svoj rad posjetiteljima Lepoglavskih dana prikazati i pokaznom vatrogasnom vježbom koja počinje u 18 sati.
Nedjeljni program, a time ujedno i program 8. Lepoglavskih dana zaključit će Revija domaćih muzikaša i zagorske muzike koja počinje u 19.30 sati.
Tijekom trajanja Lepoglavskih dana posjetitelji će moći razgledati lepoglavsku crkvu u kojoj je postavljena izložba 20 godina Varaždinske biskupije. Također, u Gradskoj knjižnici Ivana Belostenca Lepoglava moći će se razgledati bogata zbirka minerala, te izložba slika pod nazivom „Ritam vedrine“ akademskog slikara Davora Petaka.
Organizatori Lepoglavskih dana su TKIC i Turistička zajednica grada Lepoglave, a glavni pokrovitelj je Grad Lepoglava.