Pet20072018

Posljednje izmjene03:53:04 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije NAJAVA U subotu će biti odana počast poginulim braniteljima iz Lepoglavske Vesi

NAJAVA U subotu će biti odana počast poginulim braniteljima iz Lepoglavske Vesi


Čuvajući spomen na četvoricu poginulih branitelja s područja Lepoglavske Vesi – Dragutina Naglaša, Dragutina Godinića, Marijana Matišića i Josipa Štefanca, udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, u suradnji s Mjesnim odborom Lepoglavska Ves i Udrugom za sport i rekreaciju Lepoglavska Ves, a pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave, ove će subote, 12. kolovoza, ali i u narednom tjednu, odati počast navedenoj četvorici hrvatskih vitezova.

Ove će subote, 12. kolovoza, s početkom u 7 sati ujutro, u kapelici u Lepoglavskoj Vesi biti služena misa zadušnica. Potom će počast poginuloj četvorici branitelja biti odana na njihovim posljednjim počivalištima na lepoglavskom gradskom groblju. Nakon toga uslijedit će druženje članova obitelji poginulih branitelja, članova braniteljskih udruga, uzvanika i ostalih nazočnih na terasi restorana u Lepoglavi.

U planu je bilo odigravanje i tradicionalnog memorijalnog malonogometnog turnira no on se zbog najave lošeg vremena odgađa i održat će se, najvjerojatnije, idućeg tjedna o čemu će svi pravodobno biti informirani.

Organizatori pozivaju građane da unatoč najavljenom lošem vremenu dođu u subotu i odaju počast četvorici poginulih branitelja iz Lepoglavske Vesi sudjelujući na misnom slavlju i na odavanju počasti na gradskom groblju u Lepoglavi. Navedeni dio programa održat će se bez obzira na vremenske prilike.