Pet19102018

Posljednje izmjene10:17:23 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije JAILHOUSE FESTIVAL Vikend na Jailhouse festivalu u znaku sporta i glazbe

JAILHOUSE FESTIVAL Vikend na Jailhouse festivalu u znaku sporta i glazbe


Počeo je Jailhouse festival u Lepoglavi koji će trajati do utorka, 15. kolovoza. U petak je odigran košarkaški hakl turnir, dok su subotu obilježili sjajni koncerti. Program za četvrtak je odgođen zbog lošeg vremena i prebačen na ponedjeljak.

U petak je održana radionica znanstvenih čarolija te je počeo escape room (bijeg iz sobe). U večernjim satima je održano 16. izdanje košarkaškog hakl turnira. Nastupilo je ukupno 11 ekipa te je u tricama pobijedio Ivan Božak, a u bacanju s centra Karlo Kelemen i Karlo Banić. Najuspješnija ekipa bila je 3+1 gratis.

Escape room, putopisna predavanja i koncerti obilježili su subotu na Jailhouse festivalu. Escape room popunio je sve termine, a svi sudionici bili su vrlo zadovoljni cjelokupnim iskustvom, čak i oni koji nisu uspjeli izići iz sobe. Trabunjanje s razlogom bilo je vrlo produktivno, a sudionici su izrazili svoje prijedloge za poboljšanje života mladih u Lepoglavi. Zbog nepovoljnog vremena biciklijada nije održana, no premještena je na utorak.

Poslijepodne je bilo rezervirano za putopisna predavanja u čitaonici Gradske knjižnice. Putopisna predavanja uobičajeno su dobro posjećena, a sudionici su pokazali velik interes za samu tematiku. Putoholičari Iva Mihalic Krčmar i Branko Krčmar iz Čakovca pričali su o svojim iskustvima u Africi dok su Alen Kušćar i Ana-Marija Bunić pričali o svojim iskustvima na putovanju Bliskim istokom i Istočnom Europom. Kraj dana obilježili su koncerti koje je pratila brojna publika.

Koncertnu večer svojim su nastupom otvorili domaći Sacred Eternity, a za njima su uslijedili varaždinski Richter te koprivnički Ogenj. Poslastica na kraju večeri bili su Pips, Chips i Videoclips.