Sub25092021

Posljednje izmjene10:55:46 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Manifestacije ZAVRŠENI LEPOGLAVSKI DANI (FOTO) Posjetitelji imali prigode ponovno se okupiti i zabaviti na jednom mjestu

ZAVRŠENI LEPOGLAVSKI DANI (FOTO) Posjetitelji imali prigode ponovno se okupiti i zabaviti na jednom mjestu


Iako, s razlogom, sadržajno i opsegom nešto skromniji u odnosu na prijašnje, ovogodišnji Lepoglavski dani pružili su prigodu građanima da se, nakon prošlogodišnjeg "zaključavanja" izazvanog epidemijom virusa COVID-19 te nemogućnosti održavanja manifestacija, ponovno okupe u većem broju te se, uz pridržavanje ublaženih epidemioloških mjera, malo druže, opuste i zabave.

Za zabavu u okviru glazbenog dijela programa ovogodišnjih Lepoglavskih dana, koji su trajali od 9. do 11. srpnja, zaduženi su bili Simply Brass Quintet, Kavaliri, Lucija Job i Hrvoje Funda te Tomislav Goluban, koji su na pozornici smještenoj u gradskom parku zabavljali okupljene tijekom večernji sati. Ne samo glazbenici, na pozornici u gradskom parku posjetitelje manifestacije zabavili su i glumci. Tako je za najmlađe posjetitelje Lepoglavskih dana odigrana, veoma posjećena, dječja predstava “Vesele i lude zgode, vuka, zeca i male rode”. Za one starije pak se pobrinuo stand-up komičara Saša Turković.

Osim događanja na pozornici, posjetitelji Lepoglavskih dana mogli su pratiti i druga događanja i aktivnosti. U pojedinima su i sami mogli sudjelovati. Između ostalog, mogli su sudjelovati na šahovskom turniru na kojem su svoje znanje, na šahovskoj ploči, odmjerili šahisti nekoliko dobnih kategorija – početnici, kadeti i seniori. Kod početnika slavio je Gabrijel Picek, kod kadeta Matej Friščić, a seniora Stjepan Radić.


Održano je i natjecanje u spravljanju kotlovine "Pri klijeti". Među 16 ekipa, koje su imale prigodu pokazati svoje kulinarsko umijeće u spravljanju ove domaće delicije, najbolju je kotlovinu, prema ocjeni članova ocjenjivačkog suda, napravila ekipa Udruge privatnih šumovlasnika Kesten dok je drugo mjesto zauzela ekipa Jerovec tim, a treće ekipa Udruge umirovljenika Lepoglava.
DVD Lepoglava i ovog je puta u okviru Lepoglavskih dana otvorio svoja vrata. Održana je i biciklijada "Svi na bic, do zdravlja mic po mic" čiji su sudionici napravili krug oko Ravne gore. Domaći su vinari, okupljeni u Udrugu vinogradara i voćara Klopotec, organizirali 12. Susrete vina z bregov te tom prigodom predstavili svoja vina. Održano je tom prigodom interno ocjenjivanje vina na kojem je ocjenjeno 66 uzoraka . Njih 14 okitilo se zlatnom medaljom dok je zeleni silvanac Jerka Markovića proglašen šampionom izložbe.

Održana je i gljivarijada no zbog sušnog i vrućeg vremena u šumama je malo gljiva. No, unatoč tome na gljivarskom se štandu ipak moglo naći zanimljivih gljiva, ali i dobiti puno informacija o gljivama.

I ovog su se puta na Lepoglavskim danima, doduše u nešto manjem broju, posjetiteljima predstavili proizvođači domaćih proizvoda. Uz bučina ulja, kupinovo vino, rakiju i druge domaće proizvode, posjetitelji su mogli razgledati i kupiti i prekrasne minerale.

Ovogodišnji Lepoglavski dani, z pokroviteljstvo Grada Lepoglave i u suorganizaciji s Turističkom zajednicom Grada Lepoglave organizirao je Turističko kulturno informativni centar.