Čet22102020

Posljednje izmjene11:37:05 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Ostalo Licencirane ''friške'' čipkarice

Licencirane ''friške'' čipkarice

cipkarice-podjela

U sklopu 14. Međunarodnog festivala čipke u petak, 17. rujna održana je svečana podjela uvjerenja o završenom Programu osposobljavanja za izradu lepoglavske čipke kojeg organizira Pučko otvoreno učilište "Đuro Arnold" iz Ivanca, a čije troškove pokrivaju gradovi Lepoglava i Ivanec.

Nakon što je 12 polaznica tog programa uspješno savladalo zadnji ispit u lipnju ove godine, ravnatelj Učilišta Mario Kramar i zamjenik gradonačelnika Alojz Gredelj, odlučili su svečanu podijelu uvjerenja odraditi upravo za vrijeme trajanja Festivala čipke koji je za Lepoglavu postao vrlo važan i prepoznatljiv brend.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što je ova grupa brojila čak 12 polaznica koje su uspješno odradile sve zahtjeve ispita i želim uputiti zahvale mentorici Štefici Špiljak s kojom imamo dobru suradnju. Već neko duže vrijeme razmišljamo o pokretanju programa usavršavanja gdje bi čipkarice odrađivale puno zahtjevnije stvari i vjerujem da već ima zainteresiranih kandidatkinja. – objasnio je ravnatelj Učilišta, Mario Kramar.

Polaznicama su uručena uvjerenja i buket cvijeća i time je Lepoglava sad službeno bogatija za 12 čipkarica, a to su: Sabina Županić, Valentina Vuglač, Anđela Gregur, Nikolina Županić, Danica Tomić, Božica Rudnički, Melanija Pavleković, Vesna Tvarog, Marina Marković, Silvija Mađar, Ljiljana Šoštarić i Tihana Rendić.

Sljedeći takav program počinje u listopadu ove godine, za kojeg su prijave još uvijek u tijeku.