Uto04082020

Posljednje izmjene05:32:16 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Ostalo 4 milijuna poduzetnicima u kulturi

4 milijuna poduzetnicima u kulturi

cipkan

Ministarstva kulture i gospodarstva već treću godinu zaredom ne odustaju od projekta davanja bespovratne potpore poduzetnicima u kulturi.

Iako trenutno vlada recesijsko doba u kojem ljudi paze na svaku kunu, Ministarstva kulture i gospodarstva najavili su i treći natječaj za projekte iz domene poduzetništva u kulturi koji je "težak" 4 milijuna kuna. Projekt za bespovratne potpore pojedincima, udrugama, zadrugama, obrtima i privatnim institucijama u kulturi započet je prije dvije s 2 milijuna kuna da bi već lani iznos udvostručen i 4 milijuna kuna bespovratne pomoći dobilo je više od stotinjak poduzeća, udruga i pojedinaca.

Među onima koji su zadovoljili stroge kriterije dvaju ministarstava od kojih je jedan od najvažnijih bio to da nisu dužni državi ni kune za doprinose ili porez našla se i naša Zadruga lepoglavske čipke koja je dobila 25.000 kuna za sve cjenjeniju lepoglavsku čipku. Sredstva će biti utrošena za daljnu promociju i razvoj same lepoglavske čipke koja je prošle godine zaista zaslužila visoko mjesto u kulturnim i tradicijskim suvenirima u Hrvatskoj, ali i svijetu što svakako potvrđuje i dobivanje UNESCO predznaka i priznanja lepoglavskoj čipki.

Izvor: Večernji list