Uto04082020

Posljednje izmjene05:32:16 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Ostalo Večer književnih recitala

Večer književnih recitala

recital-n

Prošlog utorka, u prostoru Doma kulture, večer je protekla uz književne recitale gdje je svoje ponajbolje stihove predstavila pjesnikinja i spisateljica Nada Rukav – Bogojević iz Varaždina.

U toj književnoj večeri, koju je organizirala Ženska inicijativa HNS-a podružnice Lepoglava uživalo je oko 30-tak posjetitelja koji su nakon recitala ostali popričati sa spisateljicom, a među posjetiteljima bila je i predsjednica Ženske inicijative Varaždinske županije HNS –a, Goranka Štefanić.

Gospođa Nada Rukav-Bogojević studirala je u Zagrebu i Osijeku te kao pravnica radila u Varaždinu - u Medicinskom centru i Sindikalnom vijeću. Poezijom se bavi od rane mladosti, a stihovima te dramskim i proznim radovima sudjelovala je na književnim susretima i natječajima. Nagrađena je za najcjelovitiji opus na recitalu kajkavskog pjesništva Dragutin Domjanić u Sv. Ivanu Zelini 1999. Srce na dlanu; Vu zvirku duše.

Osim ovog recitala Ženska inicijativa HNS-a je odlučila do Božića pomoći korisnicima gerontološke pomoći koji nemaju apsolutno nikakva primanja, na način da njih petero primi po 100 kuna koje su skupile tijekom ovog mjeseca.

Foto: Goran Božak