Ned20012019

Posljednje izmjene10:12:13 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura Vijesti iz kulture Ostalo PROMOCIJA Lepoglavska čipka predstavljena predsjednici parlamenta Sjeverne Rajne

PROMOCIJA Lepoglavska čipka predstavljena predsjednici parlamenta Sjeverne Rajne


Članice Zadruge lepoglavske čipke, već tradicionalno, u okviru Hrvatske etno kuće Materina priča, predstavljaju lepoglavsku čipku, najčešće uglednim gostima koji posjećuju Zagreb i Hrvatsku.

Posljednja u nizu uglednika koji su posjetili Etno kuću Materina priča u Preradovićevoj ulici u Zagrebu bila je predsjednica parlamenta pokrajine Sjeverne Rajne – Westfalije - Carine Goedecke s izaslanstvom.

Za ugledne je goste Hrvatska kuća priredila prigodni kulturni program s predstavljanjem radionice čipke, koju su održale članice Zadruge lepoglavske čipke. Čipkarica Ankica Škvarić prikazala je praktični način izrade lepoglavske čipke na batiće, dok je voditeljica Zadruge Karmen Šoštarić ispričala priču o lepoglavskoj čipki kao dijelu kulturne baštine lepoglavskog kraja, ali i cijele Hrvatske. Istaknula je pritom značaj koji izrada čipke ima za kulturni, socijalni i gospodarski život Lepoglave, a posebno kao jedinstveni turistički suvenir.