Ned05122021

Posljednje izmjene11:31:08 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Kultura

Kultura

PREDSTAVLJANJE ZBIRKE PJESAMA MILKA KIŠA (FOTO) Zbirka pjesama "Svirao sam u najgorim birtijama ovog grada" predstavljena lepoglavskoj publici


Milko Kiš
, većini ponajprije poznat kao klavijaturist Hladnog piva, 26. listopada je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u Lepoglavi predstavio svoju zbirku pjesama "Svirao sam u najgorim birtijama ovog grada".

Opširnije...

GLAZBA U gradskom parku nastupio ansambl Ad gloriam brass


U nedjeljno predvečerje, 19. rujna u gradskom je parku nastupio Ad gloriam brass, ansambla koji izvodi glazbu limenim puhačkim instrumentima.

Opširnije...

MEĐUNARODNI FESTIVAL ČIPKE (FOTO) Izlagači na sajmu predstavili tradicijske proizvode, Limena glazba Lepoglava održala godišnji koncert, a posjetitelje festivala nasmijali otac i sin Kerekeš

Posljednjeg dana održavanja 25. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi posjetitelji su mogli razgledati, dan ranije otvoren, 12. Sajam tradicijskog rukotvorstva i starih zanata na kojem se predstavilo 20-ak izlagača, većinom domaćih OPG-a i udruga koji su posjetiteljima ponudili tradicijske proizvode lepoglavskog kraja.

Opširnije...

MEĐUNARODNI FESTIVAL ČIPKE (FOTO) Atraktivni „Mađarski dan“


Drugi festivalski dan 25. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi bio je u znaku Mađarske, zemlje - partnera ovogodišnjeg festivala čipke.
Gosti iz Mađarske u Lepoglavi su pripremili raznolik i atraktivni program na kojem su predstavili svoju bogatu folklornu tradiciju, a gostima festivala ponudili su i tradicionalna jela mađarske kuhinje.

Opširnije...

KUMIČIN TIKVENJAK (FOTO) Održano natjecanju u pripremi tikvenjaka


Njegujući vlastitu tradiciju, pa tako i onu kulinarsku, u okviru 25. Međunarodnog festivala čipke, u Lepoglavi je održano natjecanje u pripremi štrukli od tikve i sira – Kumičin tikvenjak.

Opširnije...

25. MEĐUNARODNI FESTIVAL ČIPKE Otvorena izložba filatelističkih izdanja koja su pratila održavanje dosadašnjih festivala čipke u Lepoglavi


Uoči otvaranja 25. Međunarodnog festivala čipke, u pavlinskom je samostanu u Lepoglavi otvorena filatelistička izložba Kluba filatelista Varaždin. Na izložbi je predstavljena retrospektiva filatelističkih izdanja koja su pratila dosad održanih 25 festivala čipke u Lepoglavi, a prema riječima Josipa Jelenečkog, organizatora ove izložbe, dio je to bogatog opusa koji je značajno pridonio predstavljanju Međunarodnog festivala čipke i Lepoglave u svijetu.

Opširnije...

25. MEĐUNARODNI FESTIVAL ČIPKE Mađarski virtuozi gostuju u Lepoglavi


Mađarska, zemlja - partner 25. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, pripremila je za nastup u Lepoglavi atraktivan program, koji će uz čipke iz najpoznatijih čipkarskih središta uključiti i atraktivni folklorni program, u kojem će nastupiti i romski ansambl - Puszta Band.

Opširnije...

25. MEĐUNARODNI FESTIVAL ČIPKE Otvoren jubilarni Međunarodni festival čipke


Po 25. put u Lepoglavi je podignuta festivalska zastava čime je, uz vatromet i počasni pucanj kuburaša, otvoren 25. Međunarodni festival čipke.

Opširnije...

25. MEĐUNARODNI FESTIVAL ČIPKE Lepoglava danas postaje centar čipkarstva


Okruglim stolom o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti lepoglavske čipke u petak, 10. rujna, započeo je ovogodišnji, jubilarni, 25. Međunarodni festival čipke u Lepoglavi. U tri festivalska dana posjetitelji ovoga festivala imat će prigodu u pavlinskom samostanu i Domu kulture vidjeti neke od najljepših primjeraka lepoglavske čipke, ali i čipke iz deset europskih zemalja.
Organizatori ovoga međunarodnoga festivala za posjetitelje su pripremili raznolik, zanimljiv i atraktivni program.

Opširnije...