Sri27012021

Posljednje izmjene11:11:59 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti

Ostale vijesti

AKTUALNO Proglašena elementarna nepogoda od potresa, građani pozvani da prijave štetu


Župan Varaždinske županije Radimir Čačić proglasio je 20. siječnja prirodnu nepogodu od potresa za područje Grada Lepoglave i Grada Varaždinske Toplice te Općine Bednja.
Odluka o proglašenju elementarne nepogode donijeta je zbog šteta na stambenim, gospodarskim sakralnim i kulturnim objektima na području navedenih jedinica lokalne samouprave nastalih uslijed uzastopnih potresa krajem 2020. i početkom 2021. godine.

Opširnije...

POMOĆ STRADALIMA U POTRESU Stambeni kontejner za stradale u potresu


Nakon što je u područje stradalom potresom otpremljeno oko 10 tona pomoći te pružena hitna financijska pomoć, ovog će petka iz Grad Lepoglave u mjesto Gora na području Grada Petrinje biti dopremljen i kontejner za stanovanje za potrebe četveročlane obitelji čija je kuća stradala u razornom potresu.

Opširnije...

POSLJEDICE POTRESA (FOTO) Potres izazvao štete i na području Grada Lepoglave


Snažan potres koji je 29. prosinca pogodio Hrvatsku, s epicentrom magnitude 6.2 kod Petrinje, snažno se osjetio i na području Grada Lepoglave. Potres je prouzročio i materijalne štete, uglavnom na stambenim zgradama u centru Lepoglave, a jedna se osoba ozlijedila prilikom napuštanja kuće za vrijeme trajanja potresa.

Opširnije...

SJEĆANJE Odana počast hrvatskom vitezu Vladi Škalcu


Sjećajući se hrvatskog viteza Vlade Škalca koji je 18. prosinca 1994. braneći Hrvatsku poginuo na Dinari, počast su mu na 26. obljetnicu pogibije, na groblju u Lepoglavi, odali članovi njegove obitelji, suborci iz 7. gardijske brigade, članovi Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava, predstavnici HVIDR-a ogranak Ivanec, UDVDR ogranak Ivanec i Udruge pripadnika 104. brigade Zbora narodne garde te ispred Grada Lepoglave zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Opširnije...

ZANIMLJIVOST Lepoglava će pomoći u identifikaciji posmrtnih ostataka hrvatsko-ugarskog kralja Matija Korvina


U župnoj crkvi u Lepoglavi u siječnju iduće godine trebala bi biti otvorena grobnica u kojoj je sahranjen Ivaniš Korvin - slavonski herceg, dalmatinski i hrvatski ban, nezakoniti sin ugarsko-hrvatskog kralja Matije Korvina.

Opširnije...

POSLUŠAJTE Mladi lepoglavski glazbenik Dorian Varović objavio prvi autorski singl


Dorian Varović
, dvadesetčetverogodišnji kantautor iz Lepoglave predstavio je u ponedjeljak, 30. studenog prvi autorski singl "Stand".

Opširnije...

SJEĆANJE Odana počast ubijenima na Ovčari


I nakon 29 godina od herojske obrane i pada Vukovara žive sjećanja na vukovarske žrtve i heroje koji su tri mjeseca lomili zube daleko brojnijoj i neusporedivo opremljenijoj srbočetničkoj soldatesci. Tih je dana krvožedan okupator na Ovčari počinio stravičan zločin pogubivši 261 ranjenika i civila. Među ubijenima bili su i ranjeni policajci Josip Kapustić i Tomo Jambor te pripadnik 204. vukovarske brigade Vinko Andrijanić kojima je na godišnjicu pogibije, 20. studenog počast odana na grobljima u Kamenici i Lepoglavi.

Opširnije...

Potkategorije