Sri26062019

Posljednje izmjene09:58:16 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti

Ostale vijesti

KAM SE KOJE SMEĆE MEĆE Osnovnoškolci upoznati s time kako iskoristiti materijale koje bi inače bacili u smeće


U okviru projekta "Kam se koje smeće meće", koji zajednički na svom području provode Grad Lepoglava i Općina Klenovnik, organizirano je niz edukativnih radionica na kojima su djeca iz dječjih vrtića i osnovnih škola učila o potrebi i važnosti gospodarenja otpadom.

Opširnije...

DAN DRŽAVNOSTI Odana počast poginulim braniteljima


Povodom Dana državnosti kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi te u Parku hrvatskih branitelja odana počast poginulim braniteljima s područja Grada Lepoglave.

Opširnije...

DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE Odana počast poginulim antifašistima i žrtvama fašističkog terora


Povodom Dana antifašističke borbe na Spomen groblju u Lepoglavi položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na sve poginule i preminule antifašističke borce i žrtve fašističkog terora u 2. svjetskom ratu.

Opširnije...

SJEĆANJE Odana počast hrvatskom branitelju Marku Ledinščaku


16. lipnja 1992. godine na dubrovačkom je ratištu, braneći Hrvatsku, poginuo 19-godišnji Marko Ledinščak iz Lepoglave.
Na 27. godišnjicu pogibije, Marku su počast na gradskom groblju u Lepoglavi odali članovi njegove obitelji, prijatelj i suborci.

Opširnije...

HODOČAŠĆE Višnjičarci nakon više od pola stoljeća oživjeli tradiciju svojih starih


U vrijeme kad nije bilo tolikih prijevoznih sredstava, Majci Božjoj Bistričkoj hodočastilo se pješice. To je hodočašće trajalo i do tri dana. U petak bi se krenulo, a u nedjelju bi se hodočasnici vraćali. Tako je bilo i u župi Pohođenja Blažene Djevice Marije u Višnjici.

Opširnije...

AKTUALNO Provode s mjere zaštite od poplava


S obzirom na to da se razina vode u vodotocima kontinuirano povećava, na mjestima do te mjere da će uskoro doći do razine izlijevanja, počele su se provoditi mjere zaštite od poplava.
Vatrogasci DVD-a Lepoglava na kritičnim područjima u Lepoglavi dopremaju vreće s pijeskom za izgradnju zečjih nasipa. Na pojedinim mjestima izgradnja je i počela kako bi se voda preusmjerila.

Opširnije...

AKTUALNO Vodostaji u koritu rijeke Bednje i potocima na gradskom području rastu, krenule pripreme za obranu od poplava


Kiša koja je počela padati tijekom jučerašnjeg dana, i koja će prema najavama padati i u danima koji slijede, uzrokovala je značajno povećanje vodostaja u koritu rijeke Bednje i potocima na gradskom području. Kako vodostaji iz sata u sat rastu, a kiša će prema najavama prognostičara padati i u narednim danima, postoji prijetnja od poplave.

Opširnije...

Potkategorije