Pon10082020

Posljednje izmjene07:49:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo

Ostale vijesti

OBAVIJEST U četvrtak, 30. srpnja u 14 sati oglasit će se sirene na vatrogasnim vozilima u počast preminulom vatrogascu Davoru Kovačiću


U četvrtak 30. srpnja sve će vatrogasne postrojbe, pa tako i dobrovoljna vatrogasna društva s područja Grada Lepoglave, u 14 sati upaliti sirene na vatrogasnim vozilima kako bi odali počast vatrogascu Davoru Kovačiću – pripadniku DVD-a Kustošija koji je preminuo na vatrogasnoj intervenciji tijekom jakog nevremena koje je 25. srpnja zahvatilo Zagreb.
Sirene će biti upaljene 60 sekundi.

SJEĆANJE Odana počast hrvatskom branitelju Slavku Kosu iz Lepoglave


30. lipnja 2020. godine navršila se 28. obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Slavka Kosa iz Lepoglave. Tim su se povodom u Parku hrvatskih branitelja u Lepoglavi, kod spomen obilježja 12-orici poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave, okupili članovi Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava te ispred Grada Lepoglave gradonačelnik Marijan Škvarić te su odali počast jednom od 12-orice poginulih hrvatskih vitezova s gradskog područja.

Opširnije...

OBAVIJEST U utorak, 30 lipnja privremeno se, na tri sata, zatvara dio županijske ceste ŽC2056 u Višnjici


U utorak, 30. lipnja 2020., u vremenu od 9 do 12 sati, za promet će, zbog radova na postavljanju trafostanice, biti zatvoren dio županijske ceste ŽC2056 na području Gornje Višnjice. U tom će se vremenu promet na navedenom području odvijati obilaznim pravcem, u neposrednoj blizini područja zahvata, a koji će biti obilježen prometnom regulacijom.

NAJAVA Predavanje "Energetski pametnije, za život ugodnije"


O tome kako doći do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća bit će govora na predavanju "Energetski pametnije, za život ugodnije" koje će biti održano u ponedjeljak, 15. lipnja u Domu kulture (tavan) u Lepoglavi s početkom u 20.15 sati.

Opširnije...

SKUPŠTINA EUROPSKIH REGIJA Lepoglavske volonterske akcije za vrijeme koronavirusa primjer dobre prakse na razini Europe


Skupština europskih regija (Assembly of European Regions – AER), analizirajući aktivnosti borbe s koronavirusom na razini regija Europe prilikom posljednjeg webinara s temom volontiranja u lokalnoj zajednici, kao jedan od primjera dobre prakse predstavila je aktivnosti lepoglavskog Stožera civilne zaštite.

Opširnije...

DAN DRŽAVNOSTI Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima


Povodom Dana državnosti kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi odana počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Opširnije...

OBAVIJEST 1. lipnja kreće isplata uskrsnica


S prvim danom mjeseca lipnja počinje isplata ovogodišnjih uskrsnica. Riječ je o uskrsnicama koje su uoči uskrsnih blagdana trebale biti isplaćene umirovljenicima slabijeg socijalno-ekonomskog statusa, ali je njihova isplata odgođena zbog tadašnje epidemiološke situacije i tada važećih mjera sprječavanja širenja virusa COVID-19.

Opširnije...