Ned11042021

Posljednje izmjene03:12:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo

Ostale vijesti

OBAVIJEST Osigurano zbrinjavanje otpada od orezivanja. Ne spaljujte biljne ostatke od orezivanja voćaka, vinove loze, živice i ostalog drveća.


S obzirom na to da je spaljivanje otpada odnosno biljnih ostataka od orezivanja zabranjeno, građani s područja Grada Lepoglave imaju mogućnost biljne ostatke od orezivanja voćaka, vinove loze, živice i ostalog drveća (osim lišća i panjeva) zbrinuti na to propisan način. Naime, Grad Lepoglava je osigurao zbrinjavanje takvog otpada.

Opširnije...

AKTUALNO Besplatno tromjesečno korištenje fitnesa u Lepoglavi


U naredna tri mjeseca, tijekom travnja, svibnja i lipnja, građani Grada Lepoglave moći će besplatno koristiti fitnes centar u Domu kulture u Lepoglavi. Troškove njegova korištenja u navedenom periodu pokrit će Grad Lepoglava.

Opširnije...

OBAVIJEST Od 16. veljače Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodne nepogode potresa obilazit će teren


Nakon što je 20. siječnja proglašena elementarna nepogoda od potresa za područje Grada Lepoglave, građani s gradskog područja imali su rok da do 27. siječnja Gradu prijave nastale štete na objektima.
Temeljem podnesenih prijava gradsko će Povjerenstvo za procjenu šteta izaći na teren i obići prijavljene objekte radi provjere podataka bitnih za izračun nastale štete.
Povjerenstvo će teren početi obilaziti 16. veljače kada je u planu pregled prijavljenih objekata na području Višnjice, Kamenice, Žarovnice te Viletinca i Vulišinca. Nakon toga, najvjerojatnije idućeg dana, obišlo bi područje naselja Lepoglava.

OBAVIJEST Most Putine zatvoren za promet


Most Putine na rijeci Bednji do daljnjeg se ne može koristiti. Zbog dotrajalosti i nastalih oštećenja most nije siguran za korištenje te je do daljnjeg zatvoren za sve vrste prometa.

Opširnije...

AKTUALNO Proglašena elementarna nepogoda od potresa, građani pozvani da prijave štetu


Župan Varaždinske županije Radimir Čačić proglasio je 20. siječnja prirodnu nepogodu od potresa za područje Grada Lepoglave i Grada Varaždinske Toplice te Općine Bednja.
Odluka o proglašenju elementarne nepogode donijeta je zbog šteta na stambenim, gospodarskim sakralnim i kulturnim objektima na području navedenih jedinica lokalne samouprave nastalih uslijed uzastopnih potresa krajem 2020. i početkom 2021. godine.

Opširnije...

POMOĆ STRADALIMA U POTRESU Stambeni kontejner za stradale u potresu


Nakon što je u područje stradalom potresom otpremljeno oko 10 tona pomoći te pružena hitna financijska pomoć, ovog će petka iz Grad Lepoglave u mjesto Gora na području Grada Petrinje biti dopremljen i kontejner za stanovanje za potrebe četveročlane obitelji čija je kuća stradala u razornom potresu.

Opširnije...

POSLJEDICE POTRESA (FOTO) Potres izazvao štete i na području Grada Lepoglave


Snažan potres koji je 29. prosinca pogodio Hrvatsku, s epicentrom magnitude 6.2 kod Petrinje, snažno se osjetio i na području Grada Lepoglave. Potres je prouzročio i materijalne štete, uglavnom na stambenim zgradama u centru Lepoglave, a jedna se osoba ozlijedila prilikom napuštanja kuće za vrijeme trajanja potresa.

Opširnije...